FATİH Projesi Çalışmaları Değerlendirildi
FATİH Projesi Çalışmaları Değerlendirdi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2010 yılında imzalanan protokolle hayata geçirilen FATİH projesinde 1. ve 2. Safhasının ardından yeni bir döneme giriliyor.…
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2010 yılında imzalanan protokolle hayata geçirilen FATİH projesinde 1. ve 2. Safhasının ardından yeni bir döneme giriliyor.
Bakanlığımızca tamamen yeni bir model olarak uygulanacak olan FATİH projesinde bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda müdür yardımcıları, şube müdürleri, BT İl Koordinatörü ve İl Fatih Eğitmenleri katıldı.
Ülkemizin dört bir köşesindeki her bir öğrencimizin online olarak en kaliteli eğitim içeriklerine aynı anda erişebilmesi, ulaşması ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için tasarlanmış olan FATİH Projesi ülkemizde dijital çağın eğitime entegre edilmesinde gelinen üst nokta olduğunu belirten Müdür Oğuz “Projeyle birlikte kitaplı ve defterli yapılan eğitim, yerini bilişim teknolojilerinden faydalanan yeni bir şekle bırakarak okullarda teknoloji yardımı ile eğitim yapılması beraberinde e-öğrenme ve de bu ortama uygun ders içeriklerinin gerekliliği ortaya çıkması ile eğitim öğretim içeriklerinin uygun ortamda sunulması ve bunun etkin kullanılması amaçlanarak EBA(Eğitim Bilişim Ağı) oluşturuldu. EBA sayesinde öğrenciler bilgiye aktif bir şekilde kendi başlarına ulaşabilmektedir. Bakanlığımızca 2019-2020 eğitim-öğretim yılında EBA tamamen yenilenerek yeni ara yüz ile öğrenci ve öğretmenlerimizin hizmetine sunulacaktır. 300 okulumuz akıllı tahtalar ile donatılmış durumdadır. İl olarak yaptığımız planlama çalışmaları ile son yıllarda eğitim-öğretime açılan 35 okulumuzun akıllı tahta ihtiyacı giderildi” dedi.
2010 yılında günümüze kadar FATİH projesi kapsamındaki ilimizdeki yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan BT İl Koordinatörü Mustafa Öğretir “İlimizde FATİH Projesi kapsamında; 6448 Etkileşimli Tahta ve 603 A3/A4 Yazıcı kurulmuş olup, 300 okulda Ağ Altyapısı oluşturularak bu okullarımızın 288’ine Fiber İnternet bağlanmıştır. Okullarda öğrencilerin tabletleri ile sisteme bağlanabilmesi için 5473 Access Point yerleştirilmiştir. 2010 yılından bugüne kadar 12.283 öğrenci tableti ve 1.869 öğretmen tableti dağıtılmıştır.
Projenin başlangıcından bu yana 2440 öğretmenimize yüz yüze eğitim, 2608 öğretmenimize ise seminerle İl Fatih Eğitmenleri tarafından verildi. Son yıllarda öğretmen eğitimleri çok uzaktan eğitim şeklinde devam etmektedir” dedi.
Yapılan bilgilendirme sunumunun ardından FATİH projesinde gerçekleştirilecek olan üçüncü safhada ilimizdeki yapılacak iş ve işlemlerin planlaması yapıldı.
0 Yorum