Erhan Derici İl Başkan Adayı

Erhan Derici İl Başkan Adayı

Muharrem İnce başkanlığındaki Memleket Partisi’nin Denizli il teşkilatında il başkanı Yılmaz İçen’in istifa etmesiyle dengeler değişti. Kulislerden alınan bilgiye göre Tavas eski ilçe Başkanı…

Muharrem İnce’nin genel başkanlığında yurt sathında yapılan çalışmalar neticesinde kurulan Memleket Partisi’nin Denizli İl Teşkilatları yeniden yapılandırılıyor. Pamukkale İlçe Başkanı olarak kongresini yapan Savaş Akman kendi teşkilatlanmasını yaparken, önümüzdeki hafta (15 Ağustos 2021) sonu yapılması planlanan Merkezefendi ilçe Kongresine Tavas eski ilçe başkanı Osman Uluköy’ün aday olacağı, Merkezefendi kurucu ilçe başkanı Erhan Derici’nin ise il başkanlığına aday olacağı konuşuluyor.

Bilindiği gibi dün kurucu il başkanı Yılmaz İçen, ilçe başkanlarını suçlayan bir basın açıklaması yaparak grevinden istifa ettiğini açıklamıştı. İçen’in istifasının ardından harekete geçen İl teşkilatı, zaman kaybetmeden yaptığı yönetim kurulu toplantısında yönetim kurulu üyesi Efe Serdar Gökdağ’ı il başkanlığına getirmiş ve kongre sürecinin ertelenmeden devam etmesi kararı alınmıştı.

Bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti salonunda bir basın toplantısı düzenleyecek olan Efe Serdar Gökdağ’ın, parti içindeki gelişmeleri ve Yılmaz İçen’in istifasının perde arkasını anlatması bekleniyor.

Öte yandan Merkezefendi İlçe Başkanı ve hafta sonu yapılacak olan ilçe kongresinde Tavas eski İlçe Başkanı Osman Uluköy’ün ilçe başkan adayı olması kesinleşmiş gibi gözüküyor.

İl Başkanlığı kongresi hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Pamukkale ilçe Başkanı Savaş Akman, “22 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak olan Memleket Partisi Denizli 1. Olağan İl Kongresinde İl başkanı adayımız Erhan Derici’dir. Pamukkale İlçe Örgütü olarak yanında olduğumuzu bildirir, kendisine ve ekibine başarılar dileriz.” Açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz yıllarda Demokratik Sol Parti’den Denizli Belediye Başkan adaylığı ve Denizli milletvekili adayı olan, DSP Genel Başkanı (Rahmetli) Bülent Ecevit’in değer verdiği siyasetçilerimizden Halil Derici’nin oğlu olan Erhan Derici, il başkan adaylığına olumlu baktığı belirtiliyor.