Ensar Vakfı iftar sofrası bursiyer öğrenci ve aileleri için kuruldu

Ensar Vakfı iftar sofrası bursiyer öğrenci ve aileleri için kuruldu

Denizli’de Ensar Vakfı tarafından her yıl Ramazan ayında kurulan geleneksel iftar sofrası bu yıl vakıftan burs alan öğrenci ve aileleri için kuruldu.

Denizli’de Ensar Vakfı’nın geleneksel iftar sofrası Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi Okul Pansiyonu yemekhanesinde kuruldu. İftar sofrasında burs alan ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ve aileleri vakıf yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. İftar yemeğinde Ensar Vakfı Denizli Şube Başkanı Hüseyin Karademir, Ensar Vakfı Denizli Şubesi kurucularından ve önceki başkanlarından Salih Tekin, PAÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmud Güngör, Emekli İmam Hatip Öğretmenlerinden İbrahim Çobanoğlu öğrencilere yönelik birer konuşma gerçekleştirdi.

Ensar Vakfı Denizli Şube Başkanı Hüseyin Karademir, "Bizler, ilk vahyi “oku” emri ile başlayan bir dinin mensuplarıyız. Hayatı “okuma” ile inşa eden bir medeniyetin çocuklarıyız. O’nun için okur, O’nu anlamaya çalışırız. Bu bağlamda Ensar Vakfı Çınar Kitap Kahvemizde Her hafta Cuma Sohbetleri, yazar buluşmaları, kitap tahlilleri, kitap okuma yarışmaları, tefsir okumaları yapar, İslami yayın ve dergilerin okunması ve okutturulması için de şehrimizde var gücümüzle çalışmalar yürütürüz. Tüm gayretimiz ve amacımız değerlerimize bağlı, şuurlu, örnek ve öncü Müslümanların yetişmesine katkıda bulunmaktır" dedi. Ayrıca İftar yemeğine katılanlara teşekkür eden Başkan Karademir, bursun yanında geleceğimiz olan gençlerimizin ahlaki ve manevi değerlere sahip imanlı ve inançlı bir şekilde yetişmesi için de çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Program, Ensar Vakfı Denizli Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Kaçar'ın hatim duasıyla son buldu.