Enflasyona savaş açan dürümcü müşterilerinin yüzünü güldürdü

Enflasyona savaş açan dürümcü müşterilerinin yüzünü güldürdü

25 yıllık dürümcü, 2 yılı aşkın süredir müşterilerinin karnını ucuza doyuruyo

(İHA) - Denizli’de 25 yıllık dürümcü, pandemi sürecinden bu yana sürdürdüğü kampanyalarıyla müşterilerinin yüzünü güldürüyor. Enflasyonla mücadele eden esnaf, piyasada 100 liraya kadar satılan dürüm fiyatını 40 liraya indirerek vatandaşa uygun yemek hizmeti veriyor.

Denizli’de çeyrek asırdır gıda sektöründe hizmet veren Rıdvan Yıldız, Rıdodürüm isimli işletmesinde yaptığı dürümlerde yüzde 60’a varan indirime gitti. Yıldız'ın Merkezefendi ilçesine bağlı Saraylar Mahallesi 20010 Sokakta bulunan işyerinde uyguladığı özel fiyatlar, vatandaşların da takdirini topladı. Vatandaşların karnını daha uygun fiyata doyurabilmesi için enflasyona karşı savaş açan Rıdvan Yıldız'ın indirimden haberdar olanlar dürümcüye akın ediyor.

“Biz vatandaşların ceplerinden daha az para çıkmasını hedefledik”
Günlük talebe göre 300-400 arası dürüm yaptıklarını belirten Rıdvan Yıldız, yaşanan ekonomik gelişmeler karşısında vatandaş için bir sorumluluk aldığını ve ömrü yettiğince bu hizmetleri devam ettireceğini söyledi. Vatandaşların karnını ucuza doyurabilmesi için enflasyona inat fiyat düşürdüğünü ifade eden Yıldız, “Pandemi sürecinden bu yana hayata olan bakış açım daha da değişti. Özellikle maddi konuların bizler için çok da önemli olmadığını, maneviyatın önemli olduğunu gördüm. Bu yüzden de pandemi sürecinden bu yana tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayat pahalığına neden olan enflasyona savaş açtım diyebilirim. Ekonomide yaşanan dalgalanmalar, en çok tercih edilen dürüm fiyatlarını da vurdu. Ben bu maliyetlerle bile para kazanabiliyorum. Rıdodürüm işletmemize gelen müşterilerimin ve özellikle öğrencilerimizin hayat pahalılığından boynunun bükük kalmasını istemiyorum. Anneler, babalar çocuklarına cep harçlığı vermekte zorlandığı bir ortamda dürümü 100 ile 200 lira arasında satmamız mümkün değil. Biz vatandaşların ceplerinden daha az para çıkmasını hedefledik. Dürüm fiyatları 100’den başlayıp, 200 TL’ye kadar devam ediyor. Ama bu fiyatlar vatandaş için çok yüksek oluyor” dedi.

“Elimizden geldiğince esnaf olarak birçok kampanya yapmaya devam edeceğiz”
Esnaf olarak birçok kampanya yapmaya devam edeceklerini anlatan Rıdvan Yıldız, “Maliyetimizdeki artışları değerlendirip, 2024 yılının sonuna kadar sürdürmek istiyoruz. Ürünlerimde birçok işletme gibi gramaj düşüklüğü yok. Aksine en kaliteli malzeme kullanarak hijyen kurallarına uygun üretim şartlarına sahip bir dürümcüyüz. Tüm vatandaşlarımız ve kurumlarımız istedikleri zaman işletmemize gelerek gerekli denetimleri yapabilir. Tek bir hedefimiz var, vatandaşımız her zaman tok olmasını istiyoruz. Kimsenin aç kalmasına gönlümüz razı değil. Elimizden geldiğince esnaf olarak birçok kampanya yapmaya devam edeceğiz. Şehrimizde kimsenin gıda konusunda mağdur olmasını istemiyorum. Herkese kapımız açıktır. Bu zor günleri hep birlikte aşacağımıza inancım tamdır” diye konuştu