EN GÜZEL TÜRKÇE İSME ÖDÜL

EN GÜZEL TÜRKÇE İSME ÖDÜL

Türkçe isim olarak kullanan işverenlere törenle “En Güzel Türkçe isimli İşyeri Onur Ödülü”

AYSİAD Başkanı Hüseyin ERİKLER, Türkçe'ye karşı duyarlılık ve özen gösterip, işyerleri adlarını ve markalarını  Türkçe isim olarak kullanan işverenlere törenle “En Güzel Türkçe isimli İşyeri Onur Ödülü” vermeye başlayacaklarını bildirdi.

AYSİAD ve Denizli Merkezefendi Belediyesinin birlikte gönüllü olarak organizasyonunu yürüttüğü bu proje kapsamında kamuoyu oluşturarak yabancılaşmayı önlemeye çalıştıklarını ifade eden Hüseyin ERİKLER, bu amaçla bugüne kadar ticarethaneler ve benzer kuruluşların Türkçe isim kullanmasını teşvik etmek amacıyla 12 Yıldır Denizli’deki şirket ve işverenlere “En güzel Türkçe İsimli İşyeri”  ödülü verdiklerini söyledi. 

Aysiad Başkanı Hüseyin ERİKLER ve Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet SUBAŞIOĞLU yıllardır AYSİAD tarafından geleneksel hale getirilen onur ödüllerinin kapsamını daha da genişleterek, şirketlere, firmalara, işyerlerine Türkçe ismi tercih etmeleri, yabancı olan isimlerini Türkçe yapmaları için çağrıda bulunarak, şunları kaydettiler: 

“Türkçe'ye karşı duyarlılık ve özen gösterip, Merkezefendi Belediyesinin hizmet sınırlarının içerisinde bulunan yabancı olan ismini Türkçe ile değiştiren ve ya hali hazırda Türkçe isim ile faaliyetlerini yürüten şirket ve işyerlerine törenle 'onur ödülü' vereceğiz. Onur ödülünün yanı sıra özel olarak hazırlanan hediyelerimizi takdim edeceğiz. . En önemlisi de kapısına, üzerinde 'Türkçe'ye karşı duyarlılık ve özen gösteren Örnek Marka ve Şirket “yazılı şık bir levha asacağız. Böylece bu işyerinin önünden her geçen, işyerinin Türkçe'ye verdiği önemi her an görebilecek.