EMİNE ERDOĞAN, SAĞLIĞI İÇİN ÇAL GARASI ÜZÜMÜ, KOZALAK ÖZÜ VE KEKİK SATIN ALDI

EMİNE ERDOĞAN, SAĞLIĞI İÇİN ÇAL GARASI ÜZÜMÜ, KOZALAK ÖZÜ VE KEKİK SATIN ALDI

EMİNE ERDOĞAN, SAĞLIĞI İÇİN ÇAL GARASI ÜZÜMÜ, KOZALAK ÖZÜ VE KEKİK SATIN ALDI

CUMHURBAŞKANI VE EŞİ, ŞİFAYI ÇAL GARASI’NDA ARADI


ANKARA’da 6 Mart Çarşamba günü başlayan ve yarın (Cuma) sona erecek olan “Tarımda Kadın Emeği Zirvesi”ne Çal Kadın Kooperatifi, Çal Garası ürünleriyle damga vurdu. Çallı kadınların stantını siyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kendisinin ve ailesinin sağlığı için kozalak özü pekmezi, kekik suyu, karadut pekmezi, Çal Garası kuru üzüm, lavanta suyu, dolmalık biber kurusu satın aldı. 2 bin TL ödeme yapan Erdoğan, “Çallı kadınları ve kooperatifin kurulmasına öncülük yapan belediye başkanını kutluyorum” dedi.

Çal Kadın Kooperatifi’nin stantını çok sayıda bürokrat, vatandaş, iş insanı, siyasetçi ziyaret etti. Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’da Çal stantını ziyaret ederek, Çal Belediyesi Yeşil Çal A.Ş Müdürü Emine Yılmaz’dan bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’da Çal Kadın Kooperatifi’nin stantını ziyaret ederek, yöresel ürünlerle ilgili bilgi aldı, ardından da alışveriş yaptı. Erdoğan, “Kuru öksürük ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara iyi geldiğini ve enerji verdiğini öğrendiğim coğrafi işaretli Çal Garası kuru üzümünü ilk kez tüketeceğiz. Öğrendiğim bilgilere göre; Çal stantındaki diğer ürünler de şifa dağıtıyor. Çallı kadınların üretip, internet üzerinden satış yapması hatta ihracata bile başlaması beni çok mutlu etti” dedi.

ALIŞVERİŞ YAPTI

Emine Erdoğan, Çal Kadın Kooperatifi stantından Çal Garası kuru üzümü, kozalak özü pekmezi, kekik suyu, karadut pekmezi, lavanta suyu, dolmalık biber kurusundan oluşan paketi satın aldı, 2 bin TL ödeme yaptı. 

BAŞKAN AKCAN; “GURUR DUYDUK”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, Tarım Bakanı, Emine Erdoğan ve bir çok siyasetçi, ünlü ve bürokratın Çal Kadın Kooperatifi’nin stantını ziyaret edip, övgüyle söz etmelerinin kendilerine gurur verdiğini söyledi. Kooperatifin henüz 2 yıllık olduğunu ve kısa sürede Türkiye’nin en tanınan kadın kooperatifleri arasına girdiğini belirten Akcan, “Çal’ın üreten kadınlarının ürettiği yöresel ürünleri kooperatif aracılığıyla Türkiye’nin her köşesine pazarlıyoruz. Böylece başta kadınlarımız olmak üzere vatandaşların ekonomilerine girdi sağlıyoruz. Kooperatifi destekleyen vatandaşlarımızı ve emek veren kadınlarımızı kutluyorum. Kooperatifimiz şu anda 400 üyeden ürün alıp pazarlıyor” diye konuştu.