Emekli Zammı netleşmeye Başladı

Emekli Zammı netleşmeye Başladı

Covid-19 salgını sebebiyle ve ekonomik krizden hayli etkilenen 13 milyon emekli, hükümetin kendilerine verecek olduğu 2021 yılı zammını bekliyor. Kasım ayı ile birlikte enflasyonun 6.35 çıkması,…

Emeklilerin gözü, kendilerine rahat bir nefes aldırması beklenilen, ancak bütün kesimlerin ümidini kestiğini emekli maaşı zammının ne kadar olacağını merak ediyor ve bekliyor. Kasım ayı ile birlikte yıllık enflasyonun 12.60 olaylarında olması, 2012 yılı ilk yarısında 6.30 olarak zam geleceğini kesinleştirdi. Ancak Aralık ayında enflasyon beklentisinin yüksek olması sebebiyle, zam rakamının yüzde 7-8 dolaylarında olması bekleniyor. Enflasyon zammının emeklileri rahatlatması düşünülmüyor.

Emeklilik zammından fazla bir şey beklemediğini belirten bazı emekliler, “Yine bizi bir parmak bal çalacaklar. Yaklaşık 13 milyon emeklinin zam haberine dikkat kesilmiş bir şekilde bekliyor. İktidara göre ekonomi büyüyor, gelir büyüyor, ama işçiler ve biz emekliler hala Gayri milli safi gelirden bir pay alamıyoruz. Enflasyon mutfakta yüzde 50 olmasına rağmen; aldığımız zam yüzde 6 dolaylarında. Bakalım ne olacak?” diyorlar.