EMEKLİ MAAŞININ 7 BİN 500 LİRA OLDUĞU BİR ÜLKEDE, “YAŞLILAR GÜNÜ” KUTLAMAK TRAJİKOMİKTİR

EMEKLİ MAAŞININ 7 BİN 500 LİRA OLDUĞU BİR ÜLKEDE, “YAŞLILAR GÜNÜ” KUTLAMAK TRAJİKOMİKTİR

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan Yaşlılar Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı

YAŞLILARIMIZI ÇARASİZLİĞE İTEN BİR ÜLKEDE, “YAŞLILAR GÜNÜ” KUTLAMAK SAMİYETSİZLİKTİR

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan Yaşlılar Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. İlhan mesajında, “Yaşlılarımız yılda bir kez fotoğraf çekilerek hatırlanmayacak kadar değerlidirler. Yaşlılar haftasını kutlamak yerine onların yaşam standartlarını yükseltmek her sosyal devletin görevidir” dedi.

YAŞLILARIMIZI KADERİNE TERK EDEN BİR ÜLKEDE SOSYAL DEVLETÇİLİKTEN SÖZ EDİLMEZ

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, 7 bin 500 lira gibi komik bir emekli maaşı verdiğiniz yaşlılarımızı yılda bir kez anımsayıp, yaşlılar gününü kutlamak çok samimi bir davranış değildir. Koca bir toplumu hayata hazırlayıp, yetiştiren bir yere getiren koca çınarlarımız, yaşlılıklarında bir kenara itilmişse, emekli maaşı ile geçinmesi için çaresizliğe bırakılmışsa, hastalığında, zor zamanında yalnız ve kaderine terk edilmişse o ülkede sosyal devletçilikten söz edilemez” diye konuştu.

YAŞLILARIMIZA YILDA BİR KEZ ÇİÇEK TAKDİM ETMEKLE YAŞLILAR GÜNÜ KUTLANMAZ

İlhan, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır’ dediği gibi AKP hükümetinin yaşlılarımıza reva gördüğü emekli maaşı maalesef 7 bin 500 liradır. Yaşlılarımızı hastalığında yalnız bırakan, açlığa mahküm eden, çaresizliğe terk eden bir ülkede, ‘Yaşlılar Günü’, ‘Yaşlılar Haftası’ nasıl kutlanır? Kutlanıyor; o gün yaşlılarımız ziyaret ediliyor, çiçekler takdim ediliyor. Ya sonra? Sonrası; her gün haberlerde okuyoruz yaşlı kadın, yaşlı adam evinde ölü bulundu. Çoğu zaman hiç birimizin dikkatini bile çekmiyor bu haberler. Araştırmıyoruz! Neden öldü? Aç mıydı? Hasta mıydı? Kimsenin umurunda olmadan sessiz sedasız hayattan göçüp gidiyorlar” dedi.

KOCA ÇINARLARIMIZ KADERİNE TERK EDİLİYOR

İlhan, “Hiçbir yaşlımızın çaresiz kalmadığı, bütün yaşlılarımızın refah içinde yaşadığı, ekonomik, psikolojik olarak rahat yaşadığı ülkelerde ancak, ‘Yaşlılar Günü’, ‘Yaşlılar Haftası’ kutlanır. Ülkemizde, kaderine terk edilen koca çınarlarımızın gününü, haftasını kutlamak koca bir yalan ve samimiyetsizliktir” diye konuştu.

AKP HÜKÜMETİ EMEKLİ MAAŞINI DERHAL YAŞANIR DÜZEYE GETİRMELİDİR

Ülkemizde huzurevleri denilen yerler cezaevlerinden farksız olmadığını hatırlatan İlhan, “Unutmayalım ki, geçmişte çok güçlüyken tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur. Bu nedenle yaşlılarımızı yılda bir kez hatırlamak yerine, onları refah içinde yaşatacak çözümler acil üretilmelidir. AKP Hükümeti derhal emekli maaşlarına el atmalı ve daha yaşanır bir düzeye getirmelidir” şeklinde ifadeler kullandı.