Ekrem Başer'den 18 Mart Mesajı

Ekrem Başer'den 18 Mart Mesajı

Ak Parti Milletvekili aday adayı Ekrem Başer 18 Mart Çanakkale zaferi münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Ak Parti Milletvekili aday adayı Ekrem Başer 18 Mart Çanakkale zaferi münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

18 Mart Çanakkale Zaferi Yüce Milletimizin imkansızlıklar içerisinde dahi olsa, bağımsızlığı, vatanı söz konusu olduğunda neler yapabileceğini bütün dünyaya gösterdiği kahramanlık destanıdır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, her siperde ayrı destan yazan, kutsal vatan topraklarımızı canları pahasına koruyan şehitlerimizi, saygı, rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Anadolu’nun her köşesinden Rumeli’den, Bağdat’tan, Şam’dan, Halep’ten, Üsküp’ten, Bosna’dan kopup gelmiş, ırkları farklı ama davaları aynı olan bir milletin omuz omuza verdiği mücadeledir Çanakkale.

Mehmetçiğin, yaralı düşman askerlerine su içirip onu sırtında taşıdığı, esir düşenlere insanca davrandığı, dünyaya savaş ahlakını öğrettiği yerdir Çanakkale.

Bin yıl önce Anadolu’ya ayak bastığımızda başlayan ve kesintisiz devam eden imtihan sürecinin bir safhasıydı Çanakkale savaşı. 

Aziz Milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde sarsılmaz azmi, kararlılığı ve samimiyeti ile bütün dünyaya bin yıllık yürüyüşünden asla vazgeçmeyeceğini yeniden haykırarak bu imtihandan emperyalist devletleri dizleri üzerine çökerterek zaferle çıkmış, dünyaya milliyetin ne demek olduğunu öğretmiştir.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününde Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, geçmişten bugüne kadar vatanın birliği bütünlüğü için can vermiş bütün şehitlerimizi saygıyla, rahmetle, minnetle yad ediyorum. 
Ruhları şad, mekanları cennet olsun.