EKREM BAŞER, CHP'Lİ ALİ MARIM'I NEDEN ZİYARET ETTİ?

EKREM BAŞER, CHP'Lİ ALİ MARIM'I NEDEN ZİYARET ETTİ?

Cumhur İttifakı'nın Merkezefendi adayı Ekrem Başer, seçim yarışının başlarında CHP'nin Denizli'deki unutulmaz belediye başkan adaylarından biri olan Ali Marım'ı ofisinde ziyaret etti.

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala, Denizli'nin en çok heyecan uyandıran ilçesi Merkezefendi'de. 2019 seçimlerinde Ak Parti adayını geride bırakıp başkanlık koltuğuna oturan CHP'li Şeniz Doğan'ın bu seferki rakibi, hem genç hem de başarılı bir iş adamı olan Ekrem Başer. Adaylar, projeleri başta olmak üzere birçok alanda kıyasıya rekabet ediyor. Denizli, 31 Mart akşamı kimin kazanacağını büyük bir merakla bekliyor.

Seçim gezileri devam ederken, Cumhur İttifakı'nın adayı Ekrem Başer'in yaptığı bir ziyaret dikkatleri üzerine çekti. Bu ziyaret, alışılagelmişin dışında bir nitelik taşıyordu. Genç politikacı ve ekibi, 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapmış CHP'nin simge isimlerinden Ali Marım'ı ziyaret etti. Bu ziyaretin, 1989 yılına kadar uzanan bir hikayesi olduğu anlaşıldı.

35 YIL SONRA YENİDEN BAŞLANGIÇ!

5 Şubat 2024 tarihinde, Ekrem Başer'in sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşım, özellikle siyasi çevrelerde yoğun bir şekilde tartışıldı. Genç politikacı ve çalışma arkadaşları, CHP'li Ali Marım'ı ofisinde ziyaret etti ve bu, adayın ilk seçim ziyaretlerinden biri olarak kaydedildi. Başer'in bu ziyaretinin nedeni, sadece bir seçim kampanyası gösterisinden çok daha derin, Denizli'nin belki de ilk kez duyacağı önemli bir anıya dayanıyordu. Cumhur İttifakı'nın adayı Ekrem Başer, Ali Marım'ın SHP'den Denizli Belediye Başkan Adayı olarak gösterildiği dönemde, ilk ev ziyaretlerinden birini Sırrakapılar Mahallesi'nde dedesi Ekrem Başer'e yaptığını açıkladı. CHP'nin Denizli'deki önemli isimlerinden Ali Marım, bu hikayeyi onayladı. Başer, 35 yıl sonra belediye başkan adayı olunca, Marım'ı ziyaret ederek bir nevi yeniden başlangıç yaptı.

ALİ MARIM: "ÇOK MUTLU OLDUM. BENİ ONURLANDIRDI"

Haber ekibimize ilk kez aday olduğunda, seçim kampanyasının başlangıcı için Sırrakapılar Mahallesi'ni seçtiklerini ve bu başlangıcı Ekrem Başer'in evinde yaptıklarını söyleyen Ali Marım, 1989 seçimlerinni başında partisinden çok sevdiği bir avukat arkadaşının yakın komşusu merhum Ekrem Başer'in evinde küçük bir mahalle toplantısı düzenlediklerini belirtt. Ali Marım, torunu Ekrem Başer'in yıllar sonra bu nedenle kendisini ziyaret etmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. "Ekrem kardeşimizin bu nedenle ziyaret etmesi beni onurlandırdı" şeklinde konuştu.

MARIM 94 SEÇİMLERİNDE DE AYNI EVDE BAŞLADI

1994 seçimlerine bu kez Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak katılan Ali Marım, 1989'da uğur getiren evi, 1994 seçim gezilerinin ilk duraklarından biri olarak belirledi. CHP'li Marım, 1994 seçimlerine dede Ekrem Başer'in evinden başlayarak, Başer Ailesi'nin kendisine ikinci bir şans getirmesini sağladı ve o seçimlerin kazananı oldu.

UMARIM SİZ DE BANA UĞUR GETİRİRSİNİZ!

Ali Marım belediye başkanı seçildiğinde henüz 6 yaşında olan Ekrem Başer, yıllar sonra büyüyüp farklı bir partiden siyasete girdi. İlk olarak Ak Parti Merkezefendi İlçe Başkanlığı'na atandı. Kısa bir süre sonra, parti liderlerinin ısrarı üzerine Merkezefendi Belediye Başkan Adaylığını kabul etti. Başer Ailesi, Ali Marım ile ilgili bu güzel anıyı unutmadı. Evde uzun zamandır anlatılan bu hikaye, Ekrem Başer'in hafızasına kazındı. Adaylık süreci resmiyet kazandıktan hemen sonra, torun Ekrem Başer, siyasetin deneyimli ismi Marım'ı ziyaret etti ve "Umarım dedem gibi siz de bana uğur getirirsiniz ve bir sonraki dönemde ilk ziyaretlerimden birini yine size yaparım" dedi.