Eğitimde Yenilikçi Bakış Derneği HOLLANDA’da

Eğitimde Yenilikçi Bakış Derneği HOLLANDA’da

Eğitimde Yenilikçi Bakış Derneği HOLLANDA’da

Eğitimde Yenilikçi Bakış Derneği'nden Hollanda ziyareti ile ilgili yapılan yazılı açıklama şu şekilde :


2022 yılında Denizli’ mizde kurulan ve tüm üyeleri ilimizin önde gelen okullarında görev yapan okul müdürleri , öğretmenler ve emekli eğitimcilerden oluşan Eğitimde Yenilikçi Bakış Derneği uluslar arasılaşmak, ülkemizin ve şehrimizin tanıtımına katkı sunmak, AB Proje Ağını güçlendirmek, eğitimde iyi uygulamaların paylaşımını sağlamak amacıyla Erasmus+ projeleri hazırlamakta ve yürütmektedir.

2022- 2- PL01- KA210 SCH- 000098635 numaralı HEALTHY WEALTHY isimli Erasmus+

Stratejik okul ortaklığı projesinin 3. Hareketliliği dernekten 4 öğretmeninin katılımıyla 26-30 Ağustos 2024 tarihinde Hollanda’nın Waalwijk şehrinin önde gelen okullarından Dr. MollerCollege isimli lisesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Dernek üyesi Feride Sevinç, Sedat Sevinç, Turgut Aydın ve Gülin Aydın’ın  yer aldığı ulus ötesi hareketlilik faaliyetine Türkiye, Polanya, İspanya ve Hollanda’dan toplamda 16 öğretmen  5 gün boyunca aktif olarak katılmıştır.

Bir hafta süren hareketlilik süresince proje alt başlıklarından olan gençlere sağlıklı yaşam becerileri kazandırmada Mental Sağlık, bilinçli Farkındalık, öğrenci koçluk uygulamalarının önemi üzerine sunumlar, workshoplar, beyin fırtınaları, toplantılar, sportif faaliyetler, yerel kurumlara ziyaretler yapılmış, ortak kurumlarda gençlerin mental sağlıklarını koruma temalı yürütülen iyi uygulamalar paylaşılmıştır. Bunun yanındaErasmus+ programının genel amaçlarından olan kültürel paylaşımlar kapsamında Hollanda’nın coğrafi, tarihi ve sosya- kültürel öneme sahip yerlerine geziler düzenlenmiş, kültürel etkileşimler pekiştirilmiş, karşılıklı hoşgörü, saygı ve paylaşım ortamı sağlanmıştır.Etkinlik sonunda katılımcı öğretmenlere katılım sertifikalarını alarak ülkelerine geri dönmüşlerdir.

 Projenin ilk hareketliliği Denizli’ de Eğitimde Yenilikçi Bakış Derneği ev sahipliğinde Kasım 2023 de 16 sı yabancı katılımcının iştiraki ile yapılmıştır. Bağımlılıkla mücadele konusunun işlendiği Türkiye toplantısında Yeşilay Denizli Şubesi, Pamukkale Üniversitesi, buldan Kültür Evi vb. yerel kurumlar ile işbirlikleri yapılmış, gençlerde en yaygın görülen bağımlılık türleri ve mücadele yolları tartışılmıştır. Yine, tüm ortak kurumların katılımıyla projenin alt başlıklarından olan spor ve aktif yaşam konusu Polanya’nın Krakow şehrinde  Haziran  2024’ de işlenirken; Ocak 2025’de İspanya’ da, gençlere sağlıklı beslenme alışkanlıkları

kazandırmanın önemi üzerinde durulacaktır.