EĞİTİMCİLER, ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ

EĞİTİMCİLER, ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ

Türk Eğitim-sen Şb. Başkanı Emre Erdoğan, Eğitim-iş Şb. Başkanı N. Kemal Aydoğan ve Eğitim-sen Şb. Başkanı Mehmet Dede bir okul idarecilerinin darp edilmesi üzerine okulda düzenledikleri protesto…

Türk Eğitim-sen Şb. Başkanı Emre Erdoğan, Eğitim-iş Şb. Başkanı N. Kemal Aydoğan ve Eğitim-sen Şb. Başkanı Mehmet Dede bir okul idarecilerinin darp edilmesi üzerine okulda düzenledikleri protesto gösterisinde, olayı şiddetle kınadıklarını dile getirdiler.

İlimizdeki üç eğitim sendikasının “eğitimcilere şiddet” olayını protesto ettikleri ortak açıklamalarında, bu tür olayların yaşanmamasını temenni ederek; bu olayı da şiddetle kınadıklarını dile getirdiler.

Üç sendika başkanları yaptıkları ortak açıklamada, “Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim-Sen olarak eğitimcilere yönelik şiddet olaylarını kınıyoruz. Bu toplumun temel taşı öğretmenlerdir. Toplumdaki her meslek grubunu, her bireyi yetiştiren ve topluma kazandıran onlardır. Bu yüce millet, öğretmenin değerlerini bilen, onu eli öpülesi olarak gören bir millettir. eğitime verilen değer bir milleti millet yapan en önemli ölçüttür. Toplum içinde son derece saygın olarak görülen bir mesleğin böylesine ayaklar altına alınması çok üzücü bir durumdur. Öğretmeni, okul idarecisini rencide eden; hatta öldürmeye kadar giden böylesi olaylar ne yazık ki ilk değil. Eğitim-öğretim dönemi başında Çivril’de bir kadın öğretmen arkadaşımıza hakaret edilmiştir. Bir hafta kadar önce Koaceli/Gebze’de bir okul müdür yardımcısı öğrencisi tarafından öldürüldü. Biz öğretmenler kendi yetiştirdiğimiz öğrenciler tarafından zarar verilebilecek hale gelmekten son derece kaygılı ve üzgünüz.” Dediler.

YASAL TAKİPÇİ OLACAĞIZ

Açıklamalarında “Toplumun ahlaki anlamda bu kadar çöküntüye uğramış olması her bireyi kaygılandırması gereken bir durumdur. Devlet kurumlarında bu olayların yaşanması öğretmen ve idarecilerin can güvenliğini tehdit etmektedir.ne yazık ki  bir ve beraber olmamız gereken bu zamanda malum sendikanın fevri ve hazımsız tutumundan dolayı ortak bir tavır sergilenememiştir. Bu tutum, böyle davranış  ve yaklaşımları körüklemektedir.” Dedikleri açıklamalarında, daha sonra şunları söylediler; “Hem öğrencimizin hem de velimizin göstermiş olduğu bu mesnetsiz davranışı  şiddetle kınıyor, itibarımızın iade edilmesini ve can güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz. Ayrıca yaşanan bu olayların sonuna kadar takipçisiyiz. Yasal anlamda da gereken her şeyi sonuna kadar yapacağız.

Bu şiddet olayları yıllardır süren itibarsızlaştırma politikalarının bir ürünüdür. Personeline,öğretmenine sahip çıkmayan milli eğitim bakanlarının bu şiddette sorumluluğu vardır. Biz sendika başkanları nasıl burada yan yana duruyor,birlikte hareket ediyorsak yetkililerin de öğretmenlerimizin yanında olmasını bekliyoruz.

OLAY NASIL GELİŞMİŞTİ?

İlimiz Merkezefendi ilçesindeki Sevil Kaynak Ortaokulu’nda geçtiğimiz gün yaşanan olayda, okuldan atılma kararı alınan 8.sınıf öğrencisinin ailesiyle birlikte okulu basıp, okul içerisinde okul müdürü Ahmet Ferit Akgün ile yardımcıları Yusuf Zengin ve Mestan Tarık Ertunç’i darp ediği iddia edildi. Olay sonrası, aile üyeleri gözaltına alınırken, darp edilen eğitimciler ise hastaneye giderek darp raporu aldı. Hastanede yapılan incelemelerde darp edildiği iddia edilen müdür yardımcılarından Zengin'in kaburgalarında çatlaklar olduğu belirlendi. Ertunç'un ise başından darbe aldığı tespit edildi. Hastaneden iş görmez raporu alan müdür yardımcıları, rapora rağmen okullarına dönerek görevlerinin başına geçti.