Eğitim Öğretimin Geliştirilmesi İçin İşbirliği Protokolü İmzalandı
Tüm eğitim hizmetlerinin niteliğini artırmak ve öğretmen yeterliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırılması noktasında, taraflar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla…
Tüm eğitim hizmetlerinin niteliğini artırmak ve öğretmen yeterliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırılması noktasında, taraflar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Pamukkale Üniversitesi arasında gerçekleştirilen “Eğitim Öğretimin Geliştirilmesi İçin İşbirliği Protokolü” Valimiz Hasan Karahan’ın katılımıyla gerçekleşti.
Valilik toplantı salonunda gerçekleşen Protokol İmza Törenine; Vali Hasan Karahan ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, PAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı.
Protokol töreninde konuşma yapan Valimiz Hasan Karahan; “Üniversitemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında imzalanan bu protokol ile Öğretmenlerimizin günümüz koşullarına uygun şekilde mesleki ve akademik gelişimlerine katkı sağlayarak öğrencilerimize daha iyi eğitim sunma imkanı sağlamayı amaçlıyoruz. Gerek okul öncesi, ortaöğretim ve mesleki alanlarda konularında uzman akademisyenlerimiz öğretmenlerimizin eğitim hizmetlerinin niteliğini artırma noktasında iş birliği sağlayacaklardır. Sayın Rektörümüze, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve emeği geçenlere çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki başarılı bir çalışma olacaktır.”dedi.
Bu protokol ile birbirine kaynaklık teşkil eden kurumların eğitimde işbirliği yaparak, resmi/özel temel eğitim ve ortaöğretim kademelerindeki öğrencilere millî, manevi, ahlâkî, insani, mesleki ve kültürel değerlerimizin kazandırılması, akademisyenlerin ve öğretmenlerin karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunması, öğretmenlerin meslekî ve akademik gelişimlerine katkı verilmesi, Fakülte öğrencilerinin öğretmenlik uygulamalarına katkı verilmesi, eğitim ve öğretimde ortak aklın verilerinden yararlanılması amaçlanmaktadır. Özellikle öğretmenlerin seviyelerini yükseltecek olan tüm eğitim hizmetlerinin niteliğini artırmak ve öğretmen yeterliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleriyle arttırılması noktasında, taraflar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamaktır.
2023 Eğitim Vizyonunda eğitim alanında alınan kararlar doğrultusunda gerekli işbirliğini yaparak;
1-Protokol kapsamındaki faaliyetlerle ilgili her türlü iş ve işlemlerini mevzuata göre yürütmek ve denetlemek.
2-Protokol kapsamında gerçekleştirilecek iş birliği ve koordinasyonda yürütülecek resmi iş ve işlemleri planlamak, süreci takip etmek.
3-Denizli ili eğitim kurumlarında görev yapan öğretmen ve yöneticilere yönelik, ihtiyaç duyulan alanlarda toplantılar ve hizmet içi eğitimler düzenlemek.
4-Okullarda verilen derslerin öğretim programları, öğretim materyalleri ve öğretimine yönelik ortaklaşa sempozyum, zirve, konferans, çalıştay, komisyon çalışmaları, alan araştırmaları vb. faaliyetler yapmak.
5-Belirlenen alanlarda, eğitim, öğretim, yönetim ve protokol kapsamına giren diğer çalışma alanlarında araştırmalar yapmak ve araştırma sonuçlan ve diğer çalışmaların sonuçlarını, kitap, makale, dergi ve bülten gibi yayınlara dönüştürerek ilgililere ulaştırmak.
6-Protokol kapsamında yürütülecek çalışmaların bazıları, TÜBİTAK, GEKA gibi kurumlarla ulusal düzeyde; bazıları da AB Destek ve Hibe Programları gibi uluslararası düzeyde proje çalışmaları şeklinde yürütülebilecektir. Bu şekilde, protokolün etkinliği ve yaygınlığı arttırılmaya çalışılacaktır.
7-PAÜ-İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ortaöğretim kurumlarının 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin meslek seçimlerine destek olmak amacıyla üniversite tanıtım ziyaretleri düzenlemek.
Protokol kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve gerektiğinde veliler bilgilendirilerek faaliyetlere katılımları sağlanacaktır.
Protokol kapsamındaki çalışmalar hakkında ilgililerin bilgilendirilmesi, gerekli tanıtımların yapılması, destek sağlanması ve paylaşımın arttırılması amacıyla, web sayfası, e-posta grupları oluşturması, sosyal medya uygulamalarından yararlanılmasına imkânları geliştirilecektir.
Eğitim, öğretim ve yönetimde verimliliğin artırılması, kalitenin yükseltilmesi ve sürekli gelişimin sağlanması için araştırma yapılması, bu konularda iyileştirmeye yönelik projeler hazırlanması ve uygulanması için Üniversite ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortak çalışmalar yapacaklardır.
İl genelindeki öğretmenler için Haziran ve Eylül ayında gerçekleştirilen meslekî çalışmalar, hizmet içi eğitim çalışmalarında Üniversitenin akademik personelinden yararlanılacak ve öğretmenlerin üst düzeyde katılımı sağlanacaktır.
0 Yorum