Eğitim Birsen’den yalanlama geldi

Eğitim Birsen’den yalanlama geldi

Önceki gün yayınladığımız “Milli Eğitim Müdürlüğü Çalkantılı döneme giriyor” haberimiz üzerine bir açıklama yapan Eğitim Birsen Denizli Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş, bu tür haberlerin sendikalarına…

Geçtiğimiz gün yaptığımız haber üzerine, basın açıklaması yapan Eğitim Birsen'in açıklamasını sorumlu gazetecilik ilkeleri doğrultusunda yayınlıyoruz.

Konu hakkında yapılan açıklamada Eğitim Bir Sen Denizli Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş şunları söyledi; “Kulvar Gazetesinin 02.09.2021 tarihli yayınında “Milli Eğitim Müdürlüğü Çalkantılı Döneme Giriyor.. !” manşetiyle Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER, yöneticilerin nüfusa kayıtlı illerde görev yapamayacağı anlayışı yüzünden İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’nin konumunun tehlikeye düştüğü; Yine Denizli kulislerine göre ilimizde Milli Eğitim Müdürlüğü için ismi en çok geçen kişinin ise 2021 yılının gözde ismi Mustafa Şahin olduğu belirtilmiştir. Ayrıca Eğitim Bir Sen tarafından hummalı bir çalışma içerisine girildiği ve siyasilerle görüşüldüğü yazılmıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür haberler ile sendikamız hedef alınmaktadır. Ayrıca bu haberin devamında Mustafa Şahin’in Haziran 2021 ayında Filiz Abalıoğlu Anadolu Lisesinden TEV Anadolu lisesine, oradan da 1 ay sonra proje okulu olan Lütfi Ege Anadolu Lisesine ataması dikkat çekicidir, denilmektedir. Bu yazıda belirtildiği gibi Mustafa Şahin’in hızlı bir yükselişe geçtiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Mustafa Şahin Haziran 2021 ayında MEB Yönetici Atama Yönetmeliğinin ilgili hükümleri gereğince 8 yılını doldurduğu için Ek-2 puanı ile yeniden atama ile TEV Anadolu Lisesine atanmıştır. Yine MEB Proje Okulları Yönetici atama yönetmeliği hükümleri çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan dilekçe ile Bakanlık tarafından Ağustos 2021 ayında Lütfi Ege Anadolu Lisesine görevlendirilmiştir. Bu görevlendirmelerin hepsi MEB’nın mevzuatları çerçevesinde yapılmıştır. Bu tür haberler, Milli Eğitim camiasını karıştırmak için yalan ve iftira ile kaos oluşturarak düzeni bozmaktan başka bir şeye yaramamaktadır.