EĞİTİM BİR SEN’DE NELER OLUYOR?

EĞİTİM BİR SEN’DE NELER OLUYOR?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Kimse sendikaları arka bahçesi sanmasın” açıklamasından sonra Eğitim Bir Sen bünyesinde istifa ettirilenler ve yönetime tepki…

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Kimse sendikaları arka bahçesi sanmasın” açıklamasından sonra Eğitim Bir Sen bünyesinde istifa ettirilenler ve yönetime tepki gösterenler sosyal medya hesaplarından eleştiriler yazmaya başladılar. Bu durumun, yöneticilik sözü verilen eğitimcilerin, tutulmayan sözler üzerine olduğu iddia ediliyor. 

Yaklaşık 6 ay önce Feyzullah Öselmiş’in Eğitim Bir Sen genel kurulunda seçimleri kazanmasından bu yana seçimleri kaybeden Kazım Tefçi’yi destekleyen ilçe yönetimlerini ve temsilcilerini görevden almaya başladığı iddia ediliyor. Bunun somut örneği olarak görevden alınan Çameli Eğitim Bir Sen temsilcisi için Sosyal Medya üzerinden eleştiri yapan eğitimciler çok manidar açıklamalarda bulundular.

Eleştiriler sosyal medyada şu şekilde ele alındı;   

“Çameli Başkanı olarak 8 yıl önce aldığım görevimi üye sayısını 60 üyeden 140 üyeye çıkararak başarılı bir şekilde sürdürmekteyim. 8 yılımı verdiğim sendikam için gece gündüz demeden çalıştım bundan 6 ay önce yapılan seçim sonucu geçerli oyların hepsini alarak tekrar göreve geldim ve üye arkadaşlar bana bu görevi layık gördüler. Demokrasilerde seçim esastır herhangi bir seçim yapılmadan beni görevden bile henüz almadan herhangi bir karar olmadan mevcut yönetim ben ve yönetimim olduğu halde yapılan bu toplantı ve paylaşımlar beni çok üzmüştür. Üye arkadaşlarımda bu durumdan çok rahatsız olduklarını bana bildirmektedirler. Bu şekilde bir tutumun sergilenmesinin sebebi Kazım başkana verdiğimiz destek den dolayı ise bu davranış ne demokrasiye ne de bizim sendikamıza yakışır. Saygılarımla.”

“Yeni arkadaşlara hayırlı olsun da Barbaros 6 ay önce seçimle gelmedimi. Şimdi durduk yerde bu bayrak değişimi de nerden çıktı. Şöyle birşey mi anlamalıyız seçim sürecinde Kazım Başkana yakın duranları biz oralarda durdurmayacağız mı demek oluyor.”

“Hani derdimiz dava idi, hani sendika idi, gelen gitmeyecek olursa, gelen koltuğunu garanti altına almak için dava insanlarını harcayacaksa, dava adamlığı nerede kaldı.”

“Ya ben de bu süreç içerisinde Kazım Başkanın yanında yer aldım fakat seçimi kaybettik. Yeni yönetime başarılar diledim ve seçim bitti, kırgınlıklar, küskünlükler bitsin diye adım atmaya çalışmamız gerekirken kutuplaştırmak ve ayrıştırmak! yok olmadı...”

“Eğer Barbaros Başkan zorla istifa ettirildi ise bugünden 4 yıl sonrasının hesabı yapılıyorsa sizleri esefle kınıyorum...”

Sosyal Medya’da Kazım Tefçi’yi destekleyenlerin istifaya zorlanmalarının veya istifa edenlerin asıl sebebi olarak, kendilerine söz verilen makam ve mevki bulamamaları iddia ediliyor. Bu durumun Eğitim Birsen bünyesinde huzursuzluk yarattığı ve önümüzdeki günlerde yeni istifaların geleceği konuşuluyor.