EGİAD İzmir-Paris Arasında Köprü Kurdu

EGİAD İzmir-Paris Arasında Köprü Kurdu

2016 yılındakurulan ve her yıl Paris’te düzenlenen teknoloji ve girişimcilik fuarıVivaTech'te bu sene EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği ve EGİAD Melekleri Yatırım Ağı da yer aldı

Avrupa’nın en üst düzey teknoloji etkinliklerindenbiri olarak anılan fuarda EGİAD iş dünyası da temaslarda bulunarak işbirlikleri sağladı. Tesla, SpaceX ve Twitter'ın tartışmalı CEO'su Elon Musk veFransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da katılım sağladığı Paris'tekiVivaTech teknoloji fuarına STK olarak katılan ilk Türk sivil toplum örgütü,EGİAD oldu. Aralarında EGİAD iş dünyasının da olduğu 4.000 teknolojimeraklısının önünde bir konferans veren Musk, yapay zeka, derin teknoloji üzerinegerçekleştirdiği bir sunumla dikkat çekti.

En önemli kültür veticaret merkezlerinin başında gelen Fransa’nın başkenti Paris’e yapılanziyarete EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, EGİAD YönetimKurulu Başkan Vekili Arda Yılmaz, Kaan Özhelvacı, EGIAD Yönetim Kurulu Üyeleri ArdaÜrper, Cem Elmasoğlu, EGİAD Melekleri İcra Kurulu Başkanı Levent Kuşgöz, EGİADMelekleri İcra Kurulu Üyesi Efe Saygılı, EGİAD Uluslararası İlişkiler KomisyonuBaşkanı Hasan Güler, EGİAD İş Geliştirme Komisyonu Başkanı İsmail Girginoğlu, EGIADÜyeleri Aslıhan Güler, Begüm Soydan Sayılkan, Berk Altınkeserler, Berna Çoban, CerenSezgin, Deren Acay, Duygu Koç, Elif Koç, Erşit Onur Civan, Evrim Uslu, KemallettinOkkaoğlu, Mert Karabağlı, Mert Sönmüş, Merve Topraklı, Murat Çekirdek, MuratDeha Değer, Onur Civan, Orçun Tan, Rebia Rezzan Özduran, Remzi Uslu, SelenGünaydın, Sinan Görgün, Yeşim Şanal, Yiğit Çetiner, EGİAD Melekleri Üyesi İskenderKökey ve EGİAD Melekleri Koordinatörü Melisa İtmeç katılım gösterdi.

EGİAD Avrupa’nın En Büyük Teknoloji ve Girişimcilik Fuarındaydı

İlk yılında evsahipliği yaptığı sayının iki katı olarak bu yıl 2.400 Start-Up’ı ağırlayanVivaTech, bir sonraki büyük inovasyonu finanse etmek isteyen 2.000’den fazlayatırımcıyı da kendine çekti. Yapay zeka standlarının dikkatlerden kaçmadığıfuarla ilgili temaslarını aktaran EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, “EGİADolarak böylesi önemli bir fuarda yer almaktan son derece mutluyuz. Fuara,Türkiye’nin de aralarında olduğu 146 ülkeden şirket ve yatırımcı katıldı.16Türk teknoloji girişim şirketi ve 60'ın üzerinde kişiden oluşan heyet, fuardaTürk girişimci ekosistemini farklı ülkelerden gelen yatırımcılara tanıttı.Bizim de ciddi temaslarımız oldu. Fuara katılma amacımız İzmir eksenindegirişimcilik çalışmalarımızı ve tabanımızı buradaki Dünya şirketleriyle veyatırımcılarıyla biraraya getirmek, temaslar kurmaktı. Girişimcilerin,ürünlerini ve hizmetlerini uygulayabilecekleri ortaklar arayışında olduklarınıgözlemledik. EGİAD kendisini bu fuar aracılığıyla bir kez daha tüm Dünya’yatanıtma fırsatı bulmuş oldu. EGİAD olarak Dünya’daki yenilikçi firmaların sonteknolojilerini takip etme fırsatı bulduk. Bunlarla beraber çalışangirişimcileri de yakından inceledik. Dünyada ortaya çıkan 4 teknolojik trendinolduğunu burda bir kez daha gördük. Karbonsuzlaşma, Döngüsel Ekonomi, YapayZeka, Arttırılmış Gerçeklik etkinlikleri fuara damga vurdu. Viva Technology,inovasyon ve teknolojinin olumlu etkisi olan daha kapsayıcı bir toplum inşaetmede belirleyici bir rol oynadı. Bu yıl zenginleştirici tartışmalar, ünlükonuşmacılar ve çığır açan yeniliklerden oluşan dolu bir programa katılımsağlamış olduk” dedi.

Derin Teknolojiye Derinlemesine Bakış

Paris gezisikapsamında ikinci gün EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, EGİADMelekleri İcra Kurulu Başkanı Levent Kuşgöz ve Koordinatörü Melisa İtmeç; derinteknolojilerin hızlanması ve dönüşmesinde global vizyona sahip olan, bu vizyondoğrultusunda birçok faaliyet gösteren Hello Tomorrow Yatırım NetworkKoordinatörü Selma El Ouardi ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyaretkapsamında derin teknolojilerin global sahnedeki yatırım ve girişimcilikdünyası için önemi, 2023 yılı için trendler & fırsatlar görüşüldü.Özellikle EGİAD Melekleri, melek yatırım ağı olarak, geleceğe yöneliketkinliklerde aktif olarak rol almak üzerinde duruldu.

Resmi Temaslarda EGİAD’ın Yatırım Stratejileri Görüşüldü

Paris temaslarıkapsamında Ticaret Baş Müşaviri Murat Gören, Ticaret Müşaviri Gonca KöksalEnsari ile biraraya gelen EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer ve başkanlığındaki35 kişilik heyet, toplantıda EGİAD projeleri ve EGİAD Melekleri Yatırım Ağıhakkında bilgi vererek Viva Technology Fuarı kapsamındaki temasları aktarıldı.Ziyarette, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler, Türkiye’ninihracatını arttırmak üzere destek programları üzerinde de duruldu. Özelliklerekabet avantajına sahip olunan sektörler ile ihracat potansiyelinin varlığıvurgulanırken, Fransa’da yatırım olanakları ve ticari ilişkileringeliştirilmesine yönelik çalışmalar görüşüldü. Görüşmelerde EGİAD tanıtımına veThink Tank İzmir Girişimcilik Raporu’na da yer veren EGİAD Başkanı Yelkenbiçer,Türkiye’deki vergi avantajları, yatırım stratejileri, yatırımcı olma koşulları,yatırım fırsatları ve yatırım sürecine yönelik bürokrasi ve yatırımcılıkekosistemine yönelik sunumuyla da dikkat çekti.

OECD’deGirişimcilik ve NEET Kavramına Dikkat Çekildi

EGİAD, Paristemasları kapsamında OECD Türkiye Daimi Temsilciliği de ziyaret edildi. EGİADYönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Yönetim Kurulu Başkan VekilleriKaan Özhelvacı ve Arda Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda OECDTürkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Prof. Dr. Kerem Alkin, OECD EkonomiDanışmanı Umur Gökçe, OECD Politika Analisti ve Proje Yöneticisi Ali FuadTurgut ile biraraya gelindi. EGİAD ve EGİAD Melekleri Yatırım Ağı hakkındabilgi sunulan toplantıda, EGİAD Think Tank çalışmaları kapsamında en sonyayınlanan İzmir Girişimcilik Araştırma Raporu içeriği konusunda bilgi verildi.Girişimcilik ve teknoloji yatırımları konularında görüş alışverişinde bulunulanziyarette, olası işbirliği çalışmaları görüşüldü. Ziyarette ayrıca EGİAD’ın sonzamanlarda sıkça gündeme getirdiği ve OECD’nin de datalarında yer alan NEET -Not in Education, Employment, or Training (Ne eğitimde ne istihdamda olmayan gençler)kavramına değinildi. Gençlerin ne istihdamda ne de eğitimde olmamasının büyükbir problem olduğuna dikkat çekilerek çözüm önerileri üzerinde konuşuldu. Yelkenbiçer,Avrupa ülkeleri ve Dünya’da aralarında Türkiye’nin risk ve yoğunluk sınıfındabir numara olduğu konu olduğuna dikkat çekti.