EGELİLER BAŞKENTTE İFTARDA BULUŞTU

EGELİLER BAŞKENTTE İFTARDA BULUŞTU

Ankara’da yaşayan Ege İlleri Derneklerinin kurduğu EGEM Platformu’nun geleneksel iftar buluşması Yenimahalle Belediyesi’nin ev sahipliğinde Yenimahalle Belediyesi İlkadım Salonunda gerçekleşti.

2005 yılında Ankara’da faaliyet gösteren Ege illerine ait derneklerin (Afyon, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa ve Uşak) bir araya gelerek oluşturduğu EGEM Platformu Ankara’da yaşayan Egeli hemşerileriyle iftarda bir araya geldi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın desteğiyle gerçekleşen iftara eski bakan ve önceki dönem milletvekilleri ve bürokratlar da katıldı.

BAŞKAN AKSU CUMHURİYET VURGUSU YAPTI 

İftar sonrası bir konuşma yapan EGEM Platformu Dönem Başkanı ve İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Aksu, konuşmasına öncellikle iftarı düzenlemeleri konusunda kendilerine her yıl olduğu gibi bu yılda destek olan hemşerileri Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkür ederek başladı.

Platform olarak Cumhuriyetin başkentinde Cumhuriyetin kazanıldığı toprakların illerini temsil etmek gibi büyük bir görevi sırtlandıklarını ifade eden Başkan Aksu bugünlere hemşerileri ve derneklerle olan dayanışma sayesinde ulaştıklarını belirtti.

Konuşmasında “Ege Bölgesi Cumhuriyetin kazanıldığı topraklardır” vurgusu ile büyük alkış alan Aksu, Platformu oluşturan dernekler olarak memleketlerine, illerine, bölgelerine ve Cumhuriyete, Başkent Ankara’da sahip çıkmanın Cumhuriyetin kazanımlarına da sahip çıkmak olduğunu söyledi.