Egeli Tekstilciler 500 milyon dolar ihracat hedefliyor
Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nde Jak Eskinazi güven tazeledi.
Ege İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği 2021 yılı olağan seçimli genel kurul toplantısında mevcut Başkan Jak Eskinazi’nin hazırladığı liste 45 oyla 2022-2026 dönemi için vize aldı.
Orhan Sovuksu'nun Divan Başkanlığı yaptığı, katip üyelikleri Uğur Yılmaz ve Mark Sevinti'nin üstlendiği Genel Kurulda konuşan ETHİB Başkanı Jak Eskinazi, 2021 yılını yüzde 66’lık rekor ihracat artış hızıyla geride bırakarak 400 milyon dolar dövizi Türkiye’ye kazandırdıklarını, 2022 yılı için 500 milyon dolar ihracat hedeflediklerini dile getirdi.
Sürdürülebilirlik ve dijitalleşme öncelikli başlıklar olacak
İhracat hedeflerine ulaşmak için önümüzdeki dönem sürdürülebilirlik ve dijitalleşme başlıklarına odaklanacaklarını vurgulayan Eskinazi, “Sürdürülebilirlik konusunda en hızlı dönüşüm ve farkındalık yaşayan sektörlerden biriyiz. “Tekstil Sektöründe Sürdürülebilir Rekabetin Geliştirilmesi” adında 18 firmamızın yer aldığı bir URGE projesi başlattık. Sürdürülebilirlik konusunun tabana yayılması önemli ve bu konuda tasarım desteği benzeri bir destek mekanizması için Bakanlığa başvurumuzu yaptık ve bu konudaki öncü ülkelerden biri olmamızı sağlayacak bu desteğin ihracatçılarımızın rekabet gücüne katkısı büyük olacaktır” diye konuştu.
Yoğunlaşacakları diğer başlığın dijitalleşme olacağını aktaran Eskinazi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dijitalleşmenin faydalarından yararlanarak ana pazarlarımıza ve yeni ihraç pazarlarına ulaşmaya devam edeceğiz. 24-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğimiz ile birlikte İspanya pazarına yönelik İspanya Dijital Sektörel Ticaret heyeti gerçekleştirdik. Tabi pandemi ile birlikte e-ticarete yönelim arttı, üretim ve tasarım süreçlerinde, müşteri ile olan iletişimde dijitalleşme yoğun bir şekilde kullanıldı ve dijital dönüşüm, firmalarımızın daha hızlı ve esnek üretim için ayrıca maliyetlerini azaltması için vazgeçilmez oldu.”
Üniversite sınavına giren başarılı gençlerin Tekstil Mühendisliğini tercih etmesi için tanıtım faaliyetlerine devam edeceklerini aktaran Eskinazi, bu konuda Tüm ilgili ihracatçı birlikleriyle işbirliklerinin süreceğini vurguladı.
Katma değerli üretim ve ihracat için geçmiş yıllarda başlattıkları Teknik Tekstil Sektöründe İhracat Potansiyelinin Arttırılması URGE Projesini tamamladıklarını dile getiren Eskinazi, “Bu amaçla kurduğumuz Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezimiz olan TEKSMER ile ilgili de ortak çalışmalarımız devam edecek. TEKSMER’in lansmanını 31 Mart 2022 tarihinde Birliğimiz’de gerçekleştirdik ve sektörümüzden yoğun katılımı vardı. TEKSMER’in kuruluşu ile birlikte başlayan faaliyetleri tanıtılarak geliştirdikleri ürünler sunuldu. TEKSMER önümüzdeki süreçte daha etkin çalışacak” diyerek sözlerini noktaladı.
0 Yorum