Ege Bölgesi Kariyer Fuarı, PAÜ’nün ev sahipliğinde Denizli'de yapılacak

Ege Bölgesi Kariyer Fuarı, PAÜ’nün ev sahipliğinde Denizli'de yapılacak

Ege Bölgesi Kariyer Fuarı, PAÜ’nün ev sahipliğinde Denizli'de yapılacak

(İHA) – Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ), Ege Bölgesi'ndeki 14 paydaş üniversite ile birlikte gerçekleştireceği Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF) 202, 21-22 Şubat 2024 tarihlerinde Denizli'de yapılacak.
EGEKAF Lansman Toplantısı, Pamukkale Üniversitesi Konuk Evi’nde gerçekleştirildi. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, düzenleme komitesi üyeleriyle birlikte gerçekleştirilen toplantıda, fuar programının detayları hakkında bilgi verdi.

EGEKAF 24’ü Denizli’de düzenleyecek olmaktan dolayı mutlu ve heyecanlı olduklarını belirten PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından ülkemizin tüm üniversitelerinde yetişen gençlerin kariyer sahipleri olabilmeleri, staj ve iş imkânlarını oluşturabilmeleri için 4 yıldır kariyer fuarları yapılmaktadır. Biz Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde Ege Bölgesi Kariyer Fuarlarının dördüncüsünü gerçekleştireceğiz. Kariyer fuarları ülkemizde on bir bölgede gerçekleştirilmektedir. Bu on bir bölgeden bir tanesi de Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’dır. Dolayısıyla ilk üç Ege Bölgesi Kariyer Fuarı İzmir’de yapılmıştır. Biz de bu yıl bu fuarın Denizli’de yapılabileceğini kendilerine göstermek istedik. Denizli’mize bu fuar çok yakışacak. 2023 yılında 23-24 Şubat’ta gerçekleştirmeyi planladığımız fuarın malumunuz üzere asrın felaketleri olan Kahramanmaraş merkezli depremlerden olması nedeniyle bu seneye ertelendi. İnşallah önümüzdeki hafta Çarşamba ve Perşembe günlerinde gerçekleştireceğiz. Bu fuarın hazırlığında öncelikle düzenleme kurulumuzu kurduk. Düzenleme kuruluyla sadece üniversitemizden kişilerin olmadığı Denizli’mizin içerisinden de iş insanları olsun yöneticiler olsun bulunması tabi ki kariyer fuarının zenginleşmesinde ve büyük bir organizasyon haline gelmesinde büyük katkı sunmaktadır. Ben Düzenleme Kuruluna burada çok teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrenciler kamu, STK ve özel kuruluşlarla bir araya gelecek.
Fuarın Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirileceğini açıklayan Prof. Dr. Kutluhan, “Bu fuara 220 özel firma, 64 kamu, 20 STK ile toplamda 480 stant verilmiş durumdadır. Stantlarımızın alanı tam kapasite dolmuştur. Mevcut yapılan kariyer fuarlarında en üst sayıya biz ulaşmış durumdayız. Sektör bazında katılımcılarımız ise; sanayi (makine, kimya, mermer, kablo, enerji), tekstil, turizm, sağlık, gıda-tarım-hayvancılık, inşaat, finans, eğitim, yazılım, bilişim, teknoloji, danışmanlık, lojistik alanlarında katılımlar bulunmaktadır. Etkinliklerimiz ise yine tüm kariyer fuarlarından daha fazla olmak üzere çok yoğun bir etkinliğimiz var. 124 etkinliğimiz var. Bu etkinlikler; kamu etkinlikleri toplam 66 tane; özel firma etkinliği 39 tane; özel davetliler 19 tane (12’si kamu, 7’si özel). Burada da görülmektedir ki bizim yapmış olduğumuz kariyer fuarında yarısından fazlasını özel firmalar, özel etkinlikler, olduğu gözüküyor. Bu da bize yine Denizli’mizin özel sektörünün bölgemizin özel sektörünün ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir” diye konuştu.

EGEKAF 24 birbirinden önemli isimleri ağırlayacak
Fuara katılacak isimlere de değinen Rektör Kutluhan, “Bizleri kırmayıp hem düzenleme kurulumuzun davetiyelerine karşılık verip hem bizim şahsi davetlerimize karşılık verip, gelip fuarımıza katkı verecek olan kişilerden bahsetmek isterim. Hulusi Akar, Eski Savunma Bakanımız, şu anda Milli Savunma Sanayisi Komisyon Başkanı, kendisi “Millet Olma Bilinci ve Terörle Mücadele” konusunda bilgiler sunacak. Ahmet Zorlu, “Nasıl Zorlu olunur?” Ahmet Zorlu hepimiz biliyoruz, kendisi Denizlili başarılı bir iş adamımız. Taşkın Koçak, “Yapay Zeka ve Metaverse ile Geleceğin Kariyer Planlaması” konusunda, Ahmet Öksüz “Döngüsel Ekonomi ve Sürdürülebilirlik” konusunda; Prof. Dr. Mehmet Metin Okur “E-Ticaret ve Digital Pazarlama”; Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez “Anayasa Mahkemesi ve Bireysel Başvuru Hakkı” hakkında, Prof. Dr. İbrahim Aydınlı “Yeni Çalışma Modeli: Dijital Platform Çalışanları” konulu; Moderatörlüğünü Ahmet Yıldız (Dış İşleri Bakan Yardımcısı, Büyükelçi)’ın yapacağı “Geçmişten Günümüze Diplomasi: Büyükelçiler Cevaplıyor” panelinin konuşmacıları: Özlem Ergün Ulueren (Büyükelçi), Armağan İnci Ersoy (Büyükelçi) olacaklar. Adem Öcal “Kolay İş Bulma Ve Yüksek Ücretli İş Hayatı İçin Yapılması Gerekenler” noktasında bilgi verecek. Adem Öcal NetGSM’in sahibidir. Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun “Meteorolojide Dijitalleşme” kousunda; Z. Altan Elmas (Kentsel Dönüşümde Çevresel Faktörler) konusunda; Sergen Özen, biliyorsunuz Sergen MasterChef’te iyi bir yarışmacıydı hepimiz tanıyoruz. Burçin Pınar (Mağaza Müdürü, Şef, Pastacı), Emre Karaca (Masterchef), Yunus Karaca (Masterchef), Hasan Biltekin (Masterchef) “PAÜ'den Mezun Olan Aşçılar ile Öğrenci Buluşması” yapacaklar. Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit “Motor Sanayisi” konusunda bilgiler verecek. Op. Dr. Kemal Tekden, kendisi bir doktor olup “Doktorluktan Diriliş Ertuğrul'a” konusunda güzel bir konuşma yapacak. Yine, bizim kariyer fuarımız bir farklılık gösteriyor, engelsiz kariyer fuarı şeklinde de tüm engelsiz öğrencilerimize engelli siz katılımcılarımıza hizmet verecek. Bu noktada da Lokman Ayva Bey teşrif edecekler “Kendi Gözümde Kendim- Gerçeğimi Arıyorum” konusunda sunum yapacak. Prof. Dr. Hasan Mandal bildiğiniz üzere TUBİTAK Başkanımız. “Genç İnsan Kaynağımız ile Birlikte Acil Çözüm Gerektiren Güçlüklere Karşı Yenilikçi Bilim ve Teknoloji Yaklaşımımız” konusunda konuşacak. Serkan Bayram, “Buğday Tanesi Film Söyleşisi” yapacak. Prof. Dr. Aytül Erçil “Yapay Zekânın Önlenemez Yükselişi ve Hayatımızdaki Yeri” konusunda konuşacak. Tamer Karadağlı biliyorsunuz Tiyatrolar Genel Müdürü olup kendisi yine öğrencilerle buluşma gerçekleştirecek. Prof. Dr. Aytül Erçil “yapay zekânın önlenemez yükselişi ve hayatımızdaki yeri” konusunda sunum yapacaklar. Daha da ismini saymadığımız isimler öğrencilerimizle buluşup onların kariyerleri ile onlara katkı sağlayacaklar” dedi.

Rektör Kutluhan, düzenleme kurulundaki isimlerle ilgili olarak ise şu açıklamayı yaptı:
“Prof. Dr. Necip Atar hem Pamukkale Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürümüz hem Rektör Yardımcımız, Prof. Dr. Durmuş Akalın Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Serkan Bertan Turizm Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Onur Birsen Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi, Prof. Dr. Osman İsmail Özdel Tıp Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Ceren Göde Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürümüz, Prof. Dr. Feryal Beykal Orhun Çocuk ve Gençlik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı, Prof. Dr. Murat Özban Özel Sağlık Hastanesi Başhekimi, Prof. Dr. İsmail Ovalı Pamukkale Teknokent Genel Müdür Vekili, Dr. Öğr. Üyesi Gülin Zeynep Öztaş Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkez Müdür Yardımcısı, Öğr. Gör. Dr. Mehmet Tahir Dursun Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkez Müdür Yardımcısı, Arş. Gör. Dr. Sezgi Akbaş Öğretim Elemanı, Tamer Ceylan Genel Sekreter, Hüdaverdi Otaklı Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı, Oktay Mersin GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı, Süleyman Kocasert Rektör Danışmanı ve Denizli Ticaret Odası Yüksek Ticaret Kurulu Üyesi, Dilek Yüksel Kahveci Türkiye Beyazay Derneği Denizli Şube Başkanı, Ali Durmuş TÜGVA Denizli İl Temsilcisi, Ahmet Taş Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü, Dr. İsa Dal Evteks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı, Melek Sözkesen Denizli Ticaret Odası Başkan Vekili, Tuğba Çelebi Akın Erbakır İnsan Kaynakları Yöneticisi, Ertuğrul Baykara Mercan Kimya İnsan Kaynakları Yöneticisi”