Ege Bölge Finali Denizli'de Yapıldı

Ege Bölge Finali Denizli'de Yapıldı

Denizli İl Müftülüğü, 2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında erkek din görevlilerine yönelik düzenlenen “Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali yaptı

2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Erkek Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Ege Bölge Finali” Denizli İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Denizli Ulu Camii'nde düzenlenen yarışmaya ege bölge illerinde yapılan elemelerde birinci olan erkek din görevlileri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kıraat Kurulu Üyesi Bayram Yılmaz'ın başkanlığında oluşturulan komisyonda İl Müftü V. Ramazan Özgün Türkmen, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü Öğretmeni Ömer Erdem, Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet, Babadağ İlçe Müftülüğü Vaizi Selman Altın komisyon üyesi olarak yer aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kıraat Kurulu Üyesi Bayram Yılmaz yaptığı konuşmada, “Bugün burada Allah’ın zikri ile meşgul olacağız. İllerinde birinci olan on din görevlimiz arasından bugün Denizli İl Müftülüğümüzün ev sahipliğinde ege bölge birincisini seçeceğiz. Burada birinci olan hocamız Türkiye Finali’nde ege bölgesini temsil edecektir. Yarışacak olan okuyucularımızdan Kur’an tilavetlerini dinleyerek Cenab-ı Hakk’ın rızasına mazhar olacağız. Yüce Allah’ın kitabıyla meşgul olmamızdan dolayı bu güzide topluluğa, Mevlamız'dan ecirler niyaz ediyorum.” dedi.

Yılmaz'ın yarışma hakkındaki konuşmasının akabinde kuralar çekilerek yarışmaya geçildi  Vatandaşlar, din görevlileri ile Kur’an kursu öğrencilerinin katıldığı yarışmanın sonunda Afyonkarahisar'dan Erkan Keleş birinci, Manisa'dan Yunus Emre Vural ikinci, Antalya'dan Enes Demirbaş ise üçüncü oldu.

Afyonkarahisar'dan Mareşal Fevzi Çakmak Camii Müezzin Kayyımı Erkan Keleş Ege Bölge birincisi olarak 03 Eylül 2022 tarihinde Muş'ta yapılacak olan Türkiye Finali’ne katılmaya hak kazandı.Yarışmada dereceye girenlerin jüri heyetince ödüllendirinin verilmesi sonrası çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.