“Ebedi Ve Ezeli Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’tür”

“Ebedi Ve Ezeli Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’tür”

Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başkomutanlık ünvanının verilmesinin 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Gemi mesajında, “Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’e Başkomutanlık ünvanının verilmesinin 102. yıl dönümünde Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını özlem ve minnetle anıyorum” dedi.

Başkan Gemi, “Başkomutanımız Vatan Topraklarımızı Düşman İşgalinden Arındırdı”

Kütahya-Eskişehir Savaşlarında Türk ordusunun Sakarya’nın doğusuna çekilmesi bir anda olumsuz düşüncelere neden olmuştu. TBMM’de büyük bir bunalım ortaya çıkmıştı ve bu gelişmelerden Mustafa Kemal Paşa sorumlu tutuluyordu.  Ümitsizliğe kapılan pek çok kişi düzenli ordunun kaldırılıp Kuvay-ı Milliye’ye dönülmesini, TBMM’nin Ankara’dan Kayseri’ye taşınması gerektiğini ve Mustafa Kemal Paşa’nın bizzat ordunun başına geçmesini teklif ediyorlardı.  Mustafa Kemal Paşa ise kendisinin başarılı olması isteniyorsa geçici olarak olağanüstü yetkiler verilmesi gerektiğini düşünüyordu. Alınan kararların hemen uygulanması ancak böyle mümkün olabilirdi. TBMM, sahip olduğu yetkileri şahsında toplamak ve meclis adına uygulamak üzere Mustafa Kemal Paşa’ya üç ay süreyle başkomutanlık yetkisi veren kanunu 5 Ağustos 1921 kabul etti. Mustafa Kemal Paşa'nın, Kurtuluş Savaşı'nda zaferin kazanılmasında çok büyük payı oldu. Vatan topraklarımızı düşman işgalinden arındıran ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’e Başkomutanlık ünvanının verilmesinin 102. yıl dönümünde Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını özlem ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.