Dünya Türk Birlikleri Denizli İl Başkanlığı Açılışa Hazırlanıyor

Dünya Türk Birlikleri Denizli İl Başkanlığı Açılışa Hazırlanıyor

6 derneği çatısı altında toplayan Dünya Türk Birliği, Denizli İl Başkanlığı açılışına hazırlık yapıyor. Denizli halkı açılışa davet edildi

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) İlyas Haytan Toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısıyla Dünya Türk Birliği Denizli İl Başkanlığı’nın açılışı hakkında bilgiler veren Denizli İl Başkanı Cafer Sarı, birlik hakkında bilgiler verdi.

Başkan Sarı; “Ocak 2022 Dernek Başkanlarımızın kararı üzerine; Turan Devletleri Teşkilatı Derneği, Turan Devletleri Stratejik Araştırmalar Merkezi ( TUSAM ) Derneği, Turan Devletleri Kültür – Sanat Merkezi ( TURKSAM ) Derneği, Turan Devletleri Ticaret Teşkilatı Merkezi ( TURDET ) Derneği, Turan Devletleri Akademisi ( TURAKAM ) Derneği ve Tarz Edebiyat Kültür ve Sanat ( TEKSDER) Derneği birleştirilerek, DÜNYA TÜRK BİRLİĞİ çatısı altında toplanmıştır. Dünya Türk Birliğinin Genel Başkanı Nurullah Ağrı beyefendi olmuştur” dedi. 

Birliğimizin, Şubat Ayında tüm resmi işlemleri tamamlanmış diyen Cafer Sarı, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: Türkiye’de 9 Bölgede İl Temsilciliği ataması gerçekleşmiştir. Bize de büyüklerimizin tavsiyeleri üzerine, Antalya Bölge Başkanlığımız tarafından Denizli İl Başkanlığı görevi verilmiştir.

Birbirinden değerli çalışma arkadaşlarımla bir araya gelerek, Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyin vefatının yıl dönümünde, 4 Nisan 2022 tarihi itibariyle Denizli İl Başkanlığının 9 Kişilik yönetimini oluşturduk. Dünya Türk Birliğimizin amacı; Sanat, Kültür, Ekonomi, Ticaret ve Teknoloji alanlarında Türk Devletlerinin kalkınması yolunda faaliyetleri sürdürmektir. 

Sizlerin de daha önce bildiğiniz gibi, İsviçre’den Makine Mühendisi olan bir iş adamıyım, yapılacak olan projelerim olduğunu beyan ederek kamuoyu ile paylaşmıştım.

Artık bu projelerimizi hayata geçirerek, Türk Milletimize kavuşturma vakti geldiğini ve yönetimimle Cenabı Allah’ın izniyle, ekonomimize katkıda bulunmamız gerektiğine inanıyoruz.

Kendi imkânlarımızla Denizli’nin merkezinde, birliğimizin yerini tayin ederek, içerisini restore edip 29 Mayıs’a hazırlamaya çalışıyoruz. Aynı zaman içerisinde projelerimize ağırlık vererek, ön hazırlıkları tamamladık. Devamında ticari hacmimizi 5 kıtaya yükselttik. Başarılı bir Yol haritası çizerek, devam ediyoruz… Türk iş adamlarımızla, yılda bir iki defa Türk Devletlerimize ziyaretler gerçekleştirerek, Kültür, Sanat, Ticaret ve Teknoloji alanlarda yeni hedeflerimizi belirleyeceğiz. Nasip olursa 29 Mayıs 2022 Saat 14.00’de Dünya Türk Birliği Denizli İl Başkanlığının açılışını gerçekleştireceğiz. “