DTO Başkanı Erdoğan, ASKON’da Çalışmaları Anlattı

DTO Başkanı Erdoğan, ASKON’da Çalışmaları Anlattı

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarıyla buluşmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kez Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) konuğuydu. 

Denizli İşadamları Tüccarlar ve Sanayiciler Platformu Dönem Sözcüsü ve Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜMSİAD) ardından Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) organizasyonuna katıldı. ASKON Denizli Şubesi üyelerini dinledi; kent gündemindeki konularla ilgili görüşlerini dile getirdi. 

KÜÇÜK: UĞUR BAŞKANIMIZ, SEVDİĞİMİZ VE ÖRNEK ALDIĞIMIZ BİRİDİR

ASKON Denizli Şubesi Başkanı Uğur Küçük, Kent Gündemi başlıklı toplantının açış konuşmasında, ne zaman kapısını çalsalar kendilerini geri çevirmediğini söylediği DTO Başkanı Uğur Erdoğan’a ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kendisini uzun yıllardır tanıdığını dile getirerek gerek iş tecrübesine gerekse idareciliğine güvendiğini belirtti; her fırsatta akıl danıştığı nadir insanlardan biri olduğunu anlattı. Üyeleriyle bir araya gelerek kendilerini dinleme nezaketinde bulunmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu da kaydetti. ASKON Şube Başkanı Küçük, DTO Başkanı Uğur Erdoğan’a “Değerli Başkanım, ASKON olarak çalışmalarınızı takdirle takip ediyoruz. Çalışkanlığınız ve samimiyetinizle, bizlere de örnek oluyorsunuz. Sizinle her koşulda her yerde bir arada hareket ederek şehrimize birlikte hizmet etmek isteriz. Bugün ki organizasyonumuz da bu anlamda atılmış önemli bir adımdır; devamı da gelecektir. Sizi her zaman yanımızda gördük, bildik; teşekkür ederiz” diye seslendi.

ERDOĞAN: GENÇLERİ, İŞ HAYATINDA DİNAMİK VE AKTİF GÖRMEK BENİ MUTLU EDİYOR

İlgilerinden ve davetlerinden dolayı ASKON Şube Başkanı Uğur Küçük ile ekibine teşekkür eden DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ise gençleri iş hayatında aktif ve dinamik görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi; ASKON Şube Başkanı ile yönetimini başarılı bulduğu çalışmalarından dolayı tebrik etti. 

Odalarındaki hizmetlerini üye memnuniyeti odaklı ancak üyeleri olsun olmasın tüm sektörlerin geliştirilmesi merkezli yürüttüklerini kaydeden DTO Başkanı Erdoğan, bu kapsamda çok sayıda iş ile projeye imza attıklarının altını çizdi. Başkan Erdoğan, “Özellikle yurt içindeki ve yurt dışındaki fuarları çok önemsiyoruz. KOSGEB’in desteğiyle mümkün olduğu kadar çok üyemizi buralara götürerek uluslararası pazarlara girmelerinin önünü açmaya çalışıyoruz. Bu sayede, artık KOBİ’lerimiz de ihracata başladı. Bunun yanında pandemi döneminde durmadan çalıştık; 2000’e yakın esnafımızı ziyaret ettik. Bize iletilen sorun, sıkıntı, talep ne varsa anında başta TOBB ve Denizli Milletvekillerimiz olmak üzere müdürlükler, başkanlıklar ve bakanlıklar düzeyinde ilgili her yere ulaştırdık; çare aradık. Ele aldığımız 169 konunun neredeyse tamamına en kısa zamanda çare ürettik. Bu arada Denizli’nin geleceğine yön verecek, Denizli sanayisine yeni bir rota çizdiğimiz Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemizi başlattık. Yeni sektörlerle işletmelerin önünü açacak, halkımıza iş ve istihdam sağlayacak Avrupa Birliği’nden 6 milyon euro hibe aldığımız bu projenin yanında pandemi döneminde öz kaynaklarımızı üyelerimize açtık ve 7000’e yakın üyemize 238 milyon TL’lik bir finansman desteği sağladık. Sağlık teşkilatımızdan yatırımcılarımıza kadar her alanda herkese el uzattık; yardım ettik. 45 tane aracı, şoförüyle birlikte filyasyon ekiplerinde yararlanılmak üzere sağlık teşkilatımızın emrine verdik. Ayrıca, hayırseverlerimizle bir organizasyon yaptık ve onların katkılarıyla yurt dışından getirttiğimiz 35 solunum cihazını, Sağlık İl Müdürlüğümüz ile Pamukkale Üniversitemize bağışladık” diye konuştu. 

BAŞKAN ERDOĞAN: ÜYELERİMİZİN İHTİYAÇLARI İÇİN TÜM İMKANIMIZI SEFERBER ETTİK

Üyelerinin beklentilerini belirleyerek ihtiyaçları doğrultusunda hızlı çözümler ürettiklerini de dile getiren Başkan Erdoğan, bunun için Denizli Ticaret Odası’ndaki her türlü imkânı seferber ettiklerini kaydetti. Erdoğan, “Üyeye hizmette, hızlı iş görmeyi düstur edindik. Bunun için dijital alt yapımızı güçlendirdik. Üyelerimiz artık odamızla ilgili işlemlerini internet ortamında uygun oldukları bir zamanda ve daha kısa bir sürede yapabiliyorlar. Bu arada talimat verdim; pandemi dönemi ve hafta sonlarıyla bayramlar da dahil odamızın telefonu sabah saat 08.00’dan gece saat 22.00’a kadar açık kaldı. Üyemiz aradığında yetkili bir isim açtı ve sorunuyla ilgilendi. Yok eğer benimle görüşmek istiyorsa benimle de görüştürüldü. Bizim öncelikli iş anlayışımı, üyelerimizin memnuniyetini sağlamaktır. Randevulu sistemi getirdik artık odada sıra beklemiyorlar. Yeni tip kimlik kartı varsa artık binaya bile gelmenize gerek yok. Dijital alt yapıya yatırım yaptık… İşlemlerinizin neredeyse tamamını internet üzerinden yapabiliyorsunuz. Ticaret Sicilimize gelen üyelerimiz artık sıra da beklemiyorlar. MERSİS’ten randevu alıyor; randevu saati geldiğinde beklemeden işlemini yaptırıyor. Bir köşede sırası gelecek diye beklemiyor artık; gerekli imzaları atarken, işlemi yapılırken konforlu bir ortamda çayını kahvesini yudumluyor. Öte yandan üyelerimizin işlemlerini takip eden serbest muhasebeci mali müşavirlerimiz ile üyelerimiz, bir evrak eksikse öyle ikide bir iş yerlerine, ofislerine gidip gelmek zorunda kalmıyorlar. Onlara bir oda ayarladık; içine masalar ve internet bağladığımız bilgisayarlar koyduk. İşlemlerini, evraklarını orada düzenleyip takip edebiliyorlar; çıktısını alabiliyorlar.” dedi.

ERDOĞAN; DENİZLİ SANAYİSİNE KATMA DEĞERİ YÜKSEK YENİ BİR ROTA BELİRLEDİK

Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projeleriyle, Denizli sanayisinde katma değeri yüksek ihracata yönelik üretime geçişin ilk adımını attıklarını söyleyen Başkan Erdoğan, yeni iş alanları ile işletmelerin önünü açtıklarını, bu sayede yeni iş ve istihdam da sağlayacaklarını ifade etti. Erdoğan, “Avrupa Birliği’nden 6 milyon euro hibe aldık. Yüksek teknoloji ürünlerin Ar-Ge çalışmalarının yapılarak prototiplerinin elde edilebileceği Teknik Tekstil Merkezimizi kurduk. Organize Sanayi Bölgemizdeki Denizli Teknik Tekstil Merkezi’miz, 1000 metrekarelik bir alana kuruldu. 12 ayrı sektörde üretim yapılabilecek bir teknoloji üssü haline geldi. Merkezimiz, aynı alanda bir arada bulundurduğu makine parkıyla, ülkemizde ve Avrupa’da tektir. Başta Denizlili sanayicilerimiz olmak üzere tüm Türkiye’ye hizmet verecektir. Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemiz, Denizli tarihinde bugüne kadar en büyük bütçeli hibeyi alan bir girişimdir. Destek almak için gönderilen yüzlerce proje arasından sıyrılarak TOBB’a bağlı oda ve borsalar tarafından hazırlanan ve hibe almaya hak kazanan sadece iki projeden biridir. Bu açıdan da çok değerlidir. Burada uçaklar, trenler, otomobiller, dronlar, yatlar, tekneler, enstrümanların parçaları, hazır giyim ve konfeksiyon, inşaat, jeotekstiller, ayakkabı ve spor malzemeleri, mobilya ve ev tekstili, filtreler, tarım, su ürünleri, bahçecilik ve ormancılık ekipmanları, taşıma bantları, paketleme ve ambalaj sanayinde kullanılan ürünlerle ilgili araştırma geliştirme çalışmaları yapılabilecek; numuneleri üretilebilecek. Öyle ki Denizli olarak artık elektrikli otomobilimiz TOGG’un aksamlarını üretmeye talibiz. Denizli Teknik Tekstil Merkezi’mizin açılışında Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza da bu kapsamda bir sürprizimiz var. Bir süre önce, bu projemizin paydaşları durumundaki teknik tekstile yakın, benzer üretim yapan 30’a yakın firmamızı, Almanya Frankfurt’taki Texprocess ve Heimtextil Summer Special Fuarları ile paralel düzenlenen Techtextil Fuarı’na götürdük ve stant açtırdık; iş görüşmeleri yaptırdık. Hatta oradan elimiz boş dönmedik; birkaç firmamız ilk ihracatlarını yapmayı başardı. Pandemiden çıkar çıkmaz da bugüne kadar 500’e yakın üyemizi uluslararası, en çok rağbet gören fuarlara götürdük. Ayrıca, İş İngilizcesi ve Almancası da olmak üzere 130’un üzerinde farklı konuda eğitimler düzenledik; üyelerimize ücretsiz kişisel ve mesleki gelişim eğitimleri ile kurslar verdik. Yeter ki üyemiz (ihtiyaç var) desin bizden istesin; biz üyemizin eğitimi ve işini geliştirmesi için imkânımız dahilindeki her şeyi seferber ederiz” dedi.

DENİZLİ PLATFORMU’NU DAHA AKTİF VE ETKİN BİR HALE GETİRDİK

Konuşmasında Denizli Platformu Dönem Sözcüsü olarak da hiç beklemeden kolları sıvadıklarını ve Denizli’ye hizmet etmeye başladıklarını belirten Erdoğan, Denizli’nin demir yoluyla yük taşımacılığı ve hava yolu sorununa el attıklarını, şehrin öncelikli konularını ele alıp çözmek için adım attıklarını anlattı. Erdoğan, “Platformumuzun ilk toplantısında dile getirilen sorunları kalem aldık ve Denizli Milletvekillerimize ilettik. Önceki senelerde yılın son aylarına yaklaşıldığında Noel vb. özel günler ve dönemlere yönelik siparişlerle artan yurt dışına yönelik işler, Avrupa ülkeleri ve ABD’de yaşanan resesyon ile Kurban Bayramı’ndan bu yana sipariş olarak da üretim olarak da düşmüştür. Bu sorunun aşılması için pandemi döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle belirlenen ve uygulanan esaslar çerçevesinde 2023 yılının ilk yarısının sonuna kadar Kısa Çalışma Ödeneği Desteğinin, Nakdi Ücret Desteğinin, İhracatçıya Stok Finansmanı Desteğinin, kamu bankaları öncülüğünde İşe Devam Kredisi Desteği ile Kredi Garanti Fonu desteğinin limiti artırılmış olarak uygulanmaya başlanmasını, bunun yanında mevcut koşullardan olumsuz etkilenen ve likidite ihtiyacı ile teminat açığı oluşan firmalara kredi önceliğinin tanınmasını istedik. Sektörlerimizin finansmana erişimini kolaylaştıracak düzenlemeler yapılmasını, ihracatçı firmalarımızın işletme sermayesi ihtiyacının karşılanması doğrultusunda kredi limitlerinin artırılmasını, Eximbank’ın kendi kaynaklarından TL cinsinden kullandırmaya başladığı sevk sonrası kredinin faizinin yüksek olduğunu ve Eximbank sigortası kapsamındaki vadeli satışların ek bir teminat alınmadan ihracatçıya ödenmesi sisteminin çalıştırılmasını, sanayide kullanılan elektrikteki aşırı fiyat artışı, üretici ve ihracatçı firmalarımızın maliyet hesabı ile ürün ve hizmetlerini fiyatlandırmasını zorlaştırdığını, uluslararası rekabet avantajını azalttığını aktardık ve çözüm aranmasını istedik” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİNİN MESAJINI, ANINDA ASKON’LULAR PAYLAŞTI

Başkan Erdoğan, konuşması sırasında kendisine ulaşan anlık gelişmeyi de ASKON’lularla paylaştı. Denizli Platformu olarak kaleme aldıkları ve platform üyelerinin tamamının imzaladığı dosyalarını TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi, Denizli Milletvekili Şahin Tin’in Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varak’a ulaştırdığını açıkladı. Milletvekili Tin’in bu konuda kendisine ulaşan mesajını, sıcağı sıcağına toplantıdaki katılımcılara aktardı. Erdoğan, Milletvekili Tin’in gönderdiği “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'ı makamında ziyaret ettik. Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu'nun taleplerini ilettik. Denizli'nin kalkınması, sanayimizin gelişmesi, büyümesi için hep birlikte yol alıyoruz” mesajını, ASKON’un üyelerine bizzat okudu.

BAŞKAN ERDOĞAN, STK’LARDAN BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Başkan Erdoğan’ın konuşması sonrasında ASKON üyeleri de soruları ile görüşlerini dile getirdi. ASKON üyeleri, Çardak Havalimanı’na ulaşmak da ve uçmak da zorlandıklarını, Pamukkale’de bile özellikle yurt dışından gelen turistleri ağırlayabilecekleri leziz bir mekân bulamadıklarını dile getirdiler. Ayrıca, 20-25 yılı geride bırakmış şirketlerin temsilcileri ile yeni nesil girişimcileri biraraya getirecek, tecrübe aktarımında bulunmanın yolunun açacak etkinlikler düzenlemesi tavsiyesinde bulundular. Bu arada, ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ettikleri Başkan Erdoğan’a “Halkımızın size olan teveccühü her geçen gün artıyor. Sizi, gelecekte Denizli’ye dair dosyaları birilerine taşıyan götüren değil de dosyayı alan, bakan ve ilgilenen kısımda görmek isteriz” dediler.

Toplantı, ASKON Şube Başkanı Uğur Küçük’ün günün anısına DTO Başkanı Uğur Erdoğan’a hediyelerini sunması ve toplu halde fotoğraf çektirilmesiyle son buldu.