DTB KURBAN PAZARI TAM NOT ALDI

DTB KURBAN PAZARI TAM NOT ALDI

65 bin metrekare alana kurulu, 27 bin 500 metrekare kapalı alanın yanında 5 bin metrekare açık otoparka sahip DTB Kurban Pazarı bu yılda Kurban Bayramı sürecinde Denizli’ye ve bölgeye hizmet verdi. 

Kurban Pazarı dönemini değerlendiren DTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili; “Pazara gelen hayvanların satılma oranı bizleri memnun etti. Biz borsa olarak amacımız her yıl üretici ve tüketiciyi güvenli bir noktada karşılaştırmak”dedi.

Denizli Ticaret Borsası Hayvan Pazarı 65 bin metrekare alana kurulu olup, 27 bin 500 metrekare kapalı alanın yanında 5 bin metrekare açık otoparka sahiptir. Kapalı alanlarda 33 bin küçükbaş, 2 bin büyükbaş hayvan barındırabilmektedir. Her yıl Kurban Bayramı döneminde pazara 30 bin civarında küçükbaş, 2 bin civarında büyükbaş hayvan alım satım için pazara gelmektedir.

“RAKAMLAR GÖSTERİYORKİ BİZ DOĞRU ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

2023 yılı kurban pazarı dönemini değerlendiren Başkan İbrahim Tefenlili; “Pazarımız her yıl olduğu gibi erkenden dolmuştu. Talep çok yüksekti. Kurban Pazarı döneminde pazara düve 732 ve dana 321 adet olmak üzere toplamda bin 53 adet büyükbaş hayvan girişi olmuştur. 991 adet büyükbaş hayvan satılmıştır. Büyükbaş satılma oranı yüzde 94’tür. Pazara 28 bin 11 adet küçükbaş hayvan girişi olmuştur. 22 bin 11 adet küçükbaş hayvan satılmıştır. Küçükbaş satılma oranı yüzde 79’dur. Rakamlar gösteriyorki biz doğru adımlarla ilerliyoruz. Pazarımız üreticiden ve tüketiciden tam not aldı.Her yıl eksiklerimizi varsa tamamlıyoruz. Padokları kiralayan üreticilerimizle konuşuyoruz isteklerini dikkatle dinliyoruz. Yönetim ve meclis üyelerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pazarımız sıkı güvenlik ve kontrol altındadır. Türkiye’nin her bölgesinden besicilerimiz bu tesisi tercih ediyor. Biz de Borsa olarak görevimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz ve yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.