DTB Başkanı İbrahim Tefenlili'den Önemli Açıklamalar

DTB Başkanı İbrahim Tefenlili'den Önemli Açıklamalar

Şehrimizin son yıllardaki takdire şayan ilerlemesi, her kesimden büyük ilgi görmektedir.

Şehrimizin son yıllardaki takdire şayan ilerlemesi, her kesimden büyük ilgi görmektedir. Başkalarının imrenerek izlediği hizmetlerle hızla büyüyen kentimiz, birçok alanda gerek bölgesinde gerekse yurt genelinde öncü olmuştur. Bu nedenle de ülkemizin birçok bölgesinden hiç de küçümsenmeyecek oranda göç almıştır, almaktadır.

Farklı coğrafyalardan gelenlerin umut kapısı olmuş şehrimiz, Türkiye'nin sayılı üretim ve ihracat merkezlerinden biridir. Sanayisinin yanında özellikle tarım ve hayvancılıktaki potansiyeli ve girişimciliği ile hızla yol almış, büyük işletmelerin sayısının her geçen gün arttığı bir konuma ulaşmıştır.

800'ü aktif 1500 üyesi ile Denizli Ticaret Borsası (DTB) da bu yapının temel taşlarından biridir. Çünkü, tarım ve hayvancılık Denizli'de yaşayan herkes için ikinci bir iştigal alanıdır. Dolayısıyla DTB, üyeleri ile birlikte Denizli nüfusunun neredeyse tamamına hitap etmektedir.

Modern yatırımlar ve entegre tesisleriyle Denizli, Türkiye’nin önde gelen şehirlerdendir. Denizli Ticaret Borsası da yatırımları ile Denizli’nin gelişmesinde, kalkınmasında büyük rol oynamaktadır. DTB’nin bünyesinde bulunan Canlı Hayvan Pazarı ve Borsası bölgenin can damarı niteliğindedir ve emsallerine örnek olmaktadır. Özellikle Kurban Bayramı gibi dönemlerdeki sirkülasyonla dikkat çeken bu devasa hizmet, ülkemizin batısından doğusuna farklı bölgelerden insanların ilk tercihi haline geldiği gibi yıl boyunca bölgedeki fiyat istikrarının sağlanması ve üreticilerin korunması anlamında önemli bir görevi de yerine getirmektedir. O nedenle de bu hizmetimiz, şehrimiz ve ülke genelindeki hayvan yetiştiricileri açısından ayrı bir önem ve anlam arz etmektedir. Kurban dönemi için bu yıl da hazırlıklara şimdiden başlamış bulunmaktayız, yaklaşan bayram öncesi de kapısını çalacak müdavimlerini ilk günkü heyecan ve geride kalan bir yılın getirdiği hasretle beklemekteyiz.

Denizli, son yıllarda, sanayi, tarım ve hayvancılığın yanında yerel yönetim anlamında da birçok ilden olumlu anlamda farklılaşmaktadır. Bu olumlu farklılaşma, kısa zamanda tüm alanlara sirayet etmiştir. Büyükşehir, Pamukkale ve Merkezefendi Belediyelerimizin emekleri ilimizin kalkınmasında önemli bir rol oynamıştır. DTB olarak hitap ettiğimiz üretici ve tüccar kesimi de teşvik etmiştir.
Denizli Ticaret Borsası olarak bizler, şehrimizle birlikte büyüyebilmek için gösterdiğimiz çabada bizlerden desteğini esirgemeyen, başta Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci olmak üzere milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm Belediye Başkanlarımız ile şehrimizin çok değerli bürokratları, temsilci ve idarecilerinden büyük destek görmüş olmanın verdiği güvenle her daim kendinden emin bir şekilde yol almanın gururunu yaşamış ve fırsat buldukça bunu halkımızla da paylaşmışızdır. Bize duyulan güven ve her kapılarını çalışımızda sağlanan destek ile harcanan çabadan dolayı, kendilerine müteşekkiriz. Gerek Ankara’da gerekse İstanbul'da olduğu gibi gittiğimiz her şehirde sanayi ve siyasetin lider şehirlerinden biri olmanın ayrıcalığını yaşamamızda emeği olan herkese saygı duyuyoruz. Denizli’nin, onlar var oldukça daha iyi işlere imza atacağından en ufak şüphemiz bulunmamaktadır. Bunda bizim de payımızın olacağını bildiğimiz için şehrimizin tüm paydaşlarıyla vatandaşlarımızın yararına olan her türlü girişimde ortak hareket etmeye açık olduğumuzu da bir kez daha altını çizerek hatırlatma gereği duymaktayız.

Denizli'nin son yıllardaki emeklerle ve elbirliğiyle, nereden nereye geldiği yadsınamaz bir gerçektir. Şehrin idarecileri ve sivil toplum kuruluşlarındaki bu dayanışma, kendi içinde bile her daim rekabet halindeki bir kent için ayrı bir önem ve anlam taşımaktadır. Burada, şehrimizi benzerleri arasında lokomotif bir konuma getiren ruh, en tepeden aşağıya doğru hızla yayılmış, her kesimden herkese aşılanmış bir iyilik hareketidir. Şehrimiz bu birlikteliğin meyvelerini de siyasetten ticarete her alanda almış; almaya da devam etmektedir. Bu zorlu mücadelesinde, ülke idaresi ve merkezi yönetimden de gördüğü destek, başta bizler olmak üzere şehrimizin tüm katmanlarını daha iyisini elde etmek için heveslendirmiş ve ortak hareket etmeye teşvik etmiştir.

Ülkemiz, Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 16 Nisan'daki halk oylamasında kabul edilmesiyle yeni bir döneme girmiştir. Ülke yönetiminde uzun bir süredir en ön masada yer verilen Denizli'nin, kendisine fırsat tanınması halinde gelecekte de bölgesi ve Türkiye için neredeyse hiç durmadan çalışan ve çalışkan tavrıyla büyük işlere imza atarak toplumun kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğinden en ufak şüphemiz bulunmamaktadır. Burada emeği olan, katkı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci olmak üzere, Denizli Valimiz Sayın Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan ve diğer Belediye Başkanlarımız ile şehrimizdeki kurum ve kuruluşların yöneticilerine güç, feraset ve başarı diliyoruz. Bunun bir parçası olmaktan da büyük onur ve gurur duyuyoruz.

Denizli Ticaret Borsası her biri şehre değer katacak yeni ve büyük çok sayıda projenin takipçisidir. Yönetiminden, üyeleri ve personeline kadar tüm unsurlarıyla bunları hayata geçirmek için var gücüyle çalışmaktadır, çalışacaktır.