DSO'da bilgilendirme Toplantısı yapıldı

DSO'da bilgilendirme Toplantısı yapıldı

İşçi ve İşveren Hakları ile Yabancı Uyruklu İşçi Çalıştırma Şartları Bilgilendirme Toplantısı Odamız M. Feridun Alpat Konferans Salonunda Gerçekleştirildi

Makina Sanayici İş İnsanları Derneği (MAKSİAD) ve Odamız iş birliği ile gerçekleştirilen toplantıya Başkanımız Sn. Selim Kasapoğlu, MAKSİAD Başkanı Sn. Mehmet Sarı, DSO Y.K. Başkan Yardımcısı Sn. Mehmet Serter; Konuşmacı olarak Avukat Sn. Mehmet Ali Dokumacı, Sn. Güzide Erten, Sn. Mahir Akbaba ve Denizlili İş İnsanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Kasapoğlu: "Son dönemde sanayici, üretici ve ihracatçı oldukça zor dönemlerden geçiyor. Yeni ekonomi politikaları uygulanmaya başlandı. Bizim de yeni dönemden birçok talebimiz odu. Alınan kararlarla en azından ihracatçılar için finansal olanaklar geliştirildi. Bu gelişmeleri Oda olarak oldukça olumlu buluyoruz.  Dünyada genel anlamda ekonomik problemler hâkim. Bizim ihracatçılarımız da kendi içerisindeki sıkıntılar varken bir de uluslararası pazarda da bu türden problemlerle mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Sanayicimiz istihdam ile ilgili sıkıntılar yaşamaya başladılar. Özellikle EYT ile 40 yaş üstü üretimden uzaklaşmış oldu.'' ifadelerini kullanan Başkan Kasapoğlu; istihdam, işçi, işveren ve yabancı uyruklu işçi konularına da değindi.

Toplantı konuşmacıların, İş hukuku, istihdam ilişkileri, işe alım süreçlerindeki hukuki prosedürler, yabancı işçilerin çalışma statüleri hakkında bilgilendirmelerde bulunup mevzuatları aktarmasından sonra soru-cevap kısmı ile son buldu.

Toplantının ardından, DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, konuşmacılara ve katılımcılara programa katıldıkları için teşekkür etti.