DSO’DA GÜÇLÜ MARKALAR KONUŞULDU
Bahçeşehir Üniversitesi ve DSO iş birliğinde Denizli Sanayi Odası üyelerine ‘C-Level Buluşmaları Sürdürülebilirlik Ekseninde Güçlü Markalar’ başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.
Denizli Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Başkan Yardımcıları Selim Kasapoğlu ve İ. Okan Konyalıoğlu, Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şeref Arpacı, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile DSO üyeleri, iş insanları ve kurum temsilcileri katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmalarını Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz yaptı.
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, " Tekstil ve hazır giyim sektörlerinin en önemli gündem maddesi olan “sürdürülebilirlik’’, gelecek nesillere temiz bir dünya bırakabilmek için, kurumsal stratejinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Bu kapsamda iş dünyasında farkındalık yaratılması, iş birliği ve etkileşimin arttırılması, bizlere düşen en önemli görevler arasında yer almaktadır. Sürdürülebilir bir dünya, gelecek dönemin en önemli önceliklerinden biri olacaktır. Bugün gelinen noktada, dünyanın nerdeyse tamamına yakını iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı topyekûn bir mücadelenin hazırlığı içindedir. Döngüsel ekonomi, kaynak verimliliği, dijital dönüşüm, karbon ayak izi gibi konular, önümüzdeki dönemde de en çok konuşacağımız konuların başında gelecektir. Çevreye duyarlı sürdürülebilir üretim, ülkemiz ve Dünya için, bir tercih değil zorunluluktur. Yeni dünya düzenine ayak uydurmak için, tüm sektör temsilcilerimizin dönüşümü başarması gerekiyor. Bu anlamda üniversite-sanayi iş birliği projelerinin artarak devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Okullarda teoride öğretilen bilgilerin pratiğe dönüşmesi için, stajları ve projeleri büyük fırsatlar olarak görüyoruz.” dedi.
Denizli Sanayi Odası olarak, 2018 yılında SU’ dan yola çıkarak bir temiz üretim hareketi başlattık diyen Keçeci, “Doğal Hayatı Koruma Vakfı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı ile sadece ilimizde değil; bölgemiz için büyük bir değeri olan, kadim su kaynağımız Büyük Menderes Nehri’ni yeniden hayat döndürmek için görev ve sorumluluk üstlendik. Bugün aynı amaçla, Sanayi Bakanlığı’ndan aldığımız 3 Milyon TL’lik bir bütçe ile yeni bir projeyi yürütmeye başladık. Amacımız, tekstil sektöründen başlayarak Denizli’yi bir temiz üretim merkezi haline getirmek. Bu yolda bizimle aynı duygu ve düşünceleri paylaşan Bahçeşehir Üniversitesi’ni ilimizde ağırlamak bizler için büyük bir onur.
Denizli Sanayi Odası olarak, sürdürülebilirlik konusundaki farkındalığın artması için, bu tür projelerin ve toplantıların çok önemli olduğunu düşünüyor, gerçekleşmesi için de gereken tüm desteği vermeye devam ediyoruz. “diye konuştu.
Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz, "Bahçeşehir Üniversitesi olarak sürdürülebilirlik ekseninde güçlü markalar etkinliği ile sizlerle bir araya geldik. Öncelikle bu birliktelikten duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim. Ülke çapında 300'e yakın okulumuz var. Dünyada 5 farklı ülkede okullarımız ve toplamda 250 bin öğrencimiz mevcut. Öğrencilerimize sürdürülebilirlik konusunu küçük yaşlardan itibaren öğretmek istiyoruz. Sürdürülebilirlik için herkesin bilinçli olması gerekiyor. Daha önce benzer bir etkinliği Bursa'da yapmıştık ikincisini Denizli'de gerçekleştiriyoruz. Hepimiz için güzel ve verimli bir etkinlik olmasını diliyorum." dedi.
UN-SDSN Türkiye Direktörü Tamer Atabarut, Avrupa Yeşil Mutabakatı, Döngüsel Ekonomi ve Tekstil Sektörü hakkında bir sunum yaptı.
TİHCAD (Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi, ERTA (Entegre Raporlama Derneği) Kurucu Üyesi Kemal Say, Sürdürülebilirlik 1.0 - Riskler ve Fırsatlar ve Fibertex Nonwovens Türkiye Direktörü ile ilgili konuştu.
Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri, Strateji ve İş Geliştirme Direktörü V. Besim Özek, “Rekabet Üstünlüğü İçin Endüstriyel Simbiyoz” hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sermaye Yönetim Danışmanı, SVS Türkiye Kurucu ve Yönetici Ortak Engin Güvenç, Değişim Yönetimi ve Sürdürülebilirlik Entegrasyonunu anlattı.
Bahçeşehir Üniversitesi BBI (BAU Branding Innovation) Direktörü, İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elif Yolbulan Okan, İş Yaşamındaki Köklü Değişimler, Sürdürülebilirlik konusunda bilgilendirme yaptı.
Etkinlik sonrasında, Prof. Dr. Ebru Canan-Sokullu, (CIFAL İstanbul Direktörü) operatörlüğünde ve eğitimciler eşliğinde; sanayici, yatırımcı ve oda başkanları ile birlikte yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.
0 Yorum