DSO MECLİSİ TOPLANDI

DSO MECLİSİ TOPLANDI

Denizli Sanayi Odası Mart ayı olağan Meclis toplantısı, 29 Mart 2022 Salı günü Müjdat Keçeci Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “Geçtiğimiz günlerde odamız konferans salonunda NFT, Metaverse ve yeni teknolojiler ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kripto para piyasası için temel bilgilerin anlatıldığı toplantıda; coin ön satışları, yatırım stratejileri, kripto borsaları, NFT ve Metaverse gibi yeni teknolojiler ile ilgili bilgiler anlatıldı. Metaverse fikri, insan boyutunu bundan çok daha farklı bir yere taşımayı planlıyor. Sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik, sanayi üretiminde de yer almaya başlayan teknolojilerin ticarette de yer aldığını bugünlerde Metaverse sayesinde deneyimliyoruz. Öyle görünüyor ki bu teknolojiler artık bizim yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olacak. Birçok insanın sanal temsilleri olarak kullandığı avatarlarıyla, birbirleri ve dijital nesnelerle etkileşime girdiği, sürekli açık olan sanal ortamlardan oluşan bir ağ. Dolayısıyla NFT, Metaverse’ün biz sanayiciler için de önemli bir konu olduğunu vurgulamak isterim.” diye konuştu.

Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan programlar hakkında Meclis Üyelerine bilgilendirme yapan Keçeci, “Bayram sonrasında oldukça yoğun bir trafik bizi bekliyor. Mayıs ayı içerisinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsası temsilcilerini ve Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Üyelerini Denizli’de ağırlayacağız. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile de tekstil sektöründe sürdürülebilirliğe ilişkin bir etkinliğimiz olacak. Yine odamızın resmi açılışını da Mayıs ayında gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu. 

Önceki günlerde Denizli Sanayi Odası’nı ziyaret eden Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Akıl ve Zeka Oyunları Kulübü öğrencilerinden de bahseden Keçeci, “Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Okullar Arası Zeka Şampiyonasında 2 senedir üstün başarı göstererek Denizli 1.si olan ekibi Odamızda ağırladık. Pırıl pırıl çocuklar gerçekten. Odamızın desteğiyle yapılan akıl oyunları sınıfının nasıl bir fark yarattığını gördük ve gerçekten çok mutlu olduk. Önümüzdeki günlerde bu öğrencilerimiz ile birlikte Vestel’in Manisa’daki fabrikasına bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Bu gençler bizim geleceğimiz. ”dedi.

Başkan Keçeci’nin konuşmasının ardından, DSO Meclis Üyesi, Ecogreen Enerji Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Uğurlular Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Osman Uğurlu, enerji piyasası ve elektrik fiyatları ile ilgili bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Meclis üyelerinin oldukça ilgi gösterdiği sunumun ardından soru – cevap kısmı gerçekleştirilerek toplantı bitirildi.