DSO BAŞKANLIĞI’NA ADAYIM

DSO BAŞKANLIĞI’NA ADAYIM

DSO Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, Ekim ayında gerçekleştirilmesi planlanan Denizli Sanayi Odası seçimlerinde aday olduğunu basın toplantısı ile açıkladı.

DSO Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, Anemon Otel’de gerçekleştirdiği basın toplantısı ile yeni süreçte başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Konuşmasına sanayici hayatı ile başlayan Kasapoğlu, “Sanayici bir ailenin üçüncü kuşak temsilcisiyim. Denizli Sanayi Odası ile tanışmam 15 yıl öncesine dayanıyor. Bildiğiniz üzere bir süredir sahada DSO yeni dönem seçimi için ekip arkadaşlarımızla birlikte çalışmalar yapmaktayız. Meclis üyelerimizle, Denizli sanayisinin büyükleriyle, oda üyelerimizle ideallerimizi paylaştık ve yeni dönemde daha büyük sorumluluklar almak için bizi cesaretlendirdiler” diyen Kasapoğlu, “Geçen hafta yönetim kurulu kararıyla seçim takviminin belli olmasından hemen sonra dün meclis toplantımızda dün itibariyle yeni dönem DSO başkanlığına talip olduğumu değerli meclis üyelerimizle paylaştım, helallik istedim” şeklinde konuştu

SORUNLARLA MÜCADELE İÇİNDEYİZ

Sanayicilerin sorunlarla karşı karşıya olduğundan bahseden Kasapoğlu, “ Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz, devam eden Rusya Ukrayna savaşı, resesyon beklentileri, sanayicinin ham maddeye ve finansmana erişim sıkıntısı, artan enerji maliyetleri gibi çok cepheli bir mücadelenin içerisindeyiz.

Böylesine yoğun bir gündemin içerisinde tabii ki de Denizli sanayi odasının sorumluluğu çok büyük ve bu büyük potansiyeli ortaya koymak için elimizde fırsatlar var. Yapmamız gereken; ortak hedeflerde buluşmak ve somut adımlar atmaktır. Bugüne kadar sanayi odasında çok önemli işler yapıldı. Bununla birlikte şehrin tüm dinamikleri ile iç içe, çok daha yoğun bir iletişim ağı oluşturarak istişare kültürünü tesis edeceğimiz yepyeni bir vizyona ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. Sanayi odası olarak son yıllarda şehrimizin kurumlarıyla işbirliğinde geri kaldığımızı düşünüyoruz. Bu konuda hazırladığımız projeleri ve hedefleri sizlerle paylaşmak isterim” dedi.

Selim Kasapoğlu, projelerini şu şekilde sıraladı:

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU KURULMALI

“Yeni dönemde istişare kurulu yapılanması ile akademinin, kamu kurumlarının üst düzey temsilcilerinin ve sanayimizin duayeneler ile bir araya geleceğimiz çok sesli ve nitelikli bir yapıyı hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

Denizli'ye ülkemizin ve büyük ekonomi zirvelerinden birini kazandıracağız. Geleneksel hale gelecek bu zirveyi de dünya çapındaki ekonomistlerle bu topraklar da ticaretin ilk başladığı yerde, Laodikya'da gerçekleştireceğiz. Böylelikle şehrimizin tarihi ve kültürel mirasını tüm dünyaya tanıtmayı hedefleyeceğiz.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK MERKEZİ

Son dönemlerde sanayide en çok dile getirilen kavram sürdürebilirlik. İnananlar kadar inanmayanlar da var. Fakat şöyle bir gerçek var ki; Türkiye yeşil mutabakatın imzacısı oldu. Çok da uzaklara gitmeyelim,  yakın gelecekte sanayicinin en büyük gündemlerinden biri de karbon vergisi olacak. Bu çok iyi okunması gereken bir süreç nokta yarın sanayicinin hayatında hiç de alışkın olmadığı yeni maliyet kalemleri olacak. Aynı zamanda yepyeni fırsatları da bize sunabilecek bir dönemden bahsediyoruz. Denizli sanayisinin bugünden bu konuda pozisyon almasını çok önemli buluyoruz. Göreve geldiğimiz takdirde hayata geçireceğimiz öncelikli projelerimizden biri de sürdürülebilirlik merkezi olacak. Bu merkez; üyelerimizin yeni mevzuatlardan sürekli haberdar olabileceği, kolektif bir bilinci ortaya koyacak. Sanayicimiz; sürdürülebilirlik eksenindeki hibe, destek ve kredilerden anbean haberdar olacak.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ MERKEZİ

Bugün enerji maliyetleri sanayicinin en büyük dertlerinden biri haline geldi, ivedilikle bir enerji verimliliği merkezi kurmalıyız. Birlikte ortak bilinçle hareket etme olanağı sağlayacak bu merkez, aynı zamanda üyelerimize ücretsiz danışmanlıklar da sağlayacak.

YENİ NESİL TEKNOLOJİ TAKİP EDİLECEK

Denizli'de yüksek katma değerli sektörlerin önünü açmalıyız. Süreç içerisinde oyun sektörü başta olmak üzere bizi dünyada temsil eden potansiyeli yüksek start adları mercek altına aldık nokta bu şehirde Denizli silikon vadisi yapacağına inanan cesur girişimciler var. Sanayiciliği ve girişimciyi buluşturacağımız bir merkezi hayata geçireceğiz.

MAKİNE İHTİSAS OSB KURULACAK

Makine ihtisas OSB'nin kurulması için en çok mücadele eden kişilerden biriyim. Aynı zamanda makine ihtisas OSB'nin yönetim kurulu üyesiyim. 3 milyon metrekarelik ve 104 parselden oluşan Yeni OSB’yi faaliyete geçirmek en önemli gündem maddelerimizden olacak!

TEŞVİK OFİSİ KURULACAK

Uluslararası ve ulusal fon, hibe ve destek programlarına Denizli sanayisinin kolay ve hızlı ulaşabileceği bir ofis oluşturacağız.

DSO VAKIF VE BURS PROGRAMI GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Ülkemizin umudu ve geleceği şüphesiz gençlerimizdir. Onları çekirdekten üretken, topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmesini çok önemsiyoruz. Gençlerimizin eşit ve daha nitelikli eğitim almalarına katkı sağlayacak sanayici gönüllülerle birlikte DSO Vakfı’nı şehrimize kazandırmayı hedefliyoruz.

LOJİSTİK SORUNUNA ÇÖZÜM BULUNACAK

Bugün sanayicinin en büyük sorunlarından biri de astronomik seviyelere ulaşan navlun giderleri. Türkiye'de başka bir örneği olmayan, Bizim de paydaşı olduğumuz Denizli Platformu’yla birlikte demiryolu ve lojistiğinin geliştirilmesi projenin en büyük destekçilerinden olacağız.

GÜÇLÜ ANKARA LOBİSİ YAPILACAK

Denizli sanayisinin bugün yaşadığı sıkıntılara çözüm bulma noktasında eksikleri var. Talepleri Ankara'da birebir sektör temsilcileri ile konuşmak ise en etkili yol. Özellikle TOBB’da, sektör meclislerinde ve komisyonlarda daha etkin rol almamız gerekiyor. Denizli artık Ankara masalarında daha güçlü olacak!

Tüm bunların ışığında sadece birkaç sektörün değil tüm sektörlerin sanayi odası olmak için buradayız. İz bırakmak ve yeni bir ekol oluşturmak için bu göreve talibiz. Bir konuda çok iddialıyız. Denizli bir sanayi şehridir ve DSO; şehrimizin en etkili kurumu olacaktır”.