DSO BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ, ENDÜSTRİ MÜHENDİSLERİ ADAYLARIYLA BULUŞTU
Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) organizasyonuyla DEGİAD merkezinde endüstri mühendisliği öğrencileriyle buluşan Keçeci, öğrencilere deneyimlerini aktardı.
Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) organizasyonuyla DEGİAD merkezinde endüstri mühendisliği öğrencileriyle buluşan Keçeci, öğrencilere deneyimlerini aktardı. Toplantının açılış konuşmasını yapan DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen, DEGİAD’ın Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencileri için bir yuva olmasını arzu ettiklerini dile getirirken DEGİAD kapılarının PAÜ öğrencilerine sonuna kadar açık olduğu mesajını verdi.
Konuşmasına özel hayatıyla ilgili bilgiler vererek başlayan Keçeci, her sabah 06.00’da kalkarak spor yaptığını çünkü hayatta olmak için ayakta olmak gerektiğini belirtti. Günlük yaşantıyla ilgili öğrencilere önerilerde bulunan Keçeci, “Mutlaka günlük ve haftalık planlar yapın. Ben her sabah uyandığımda o akşam kaçta yatacağımı bilirim.” dedi. Üniversiteden başlayarak profesyonel yaşantısına da değinen Keçeci, “İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir yurtdışı tecrübesi yaşamak istedim ancak o günün şartlarında mümkün olmadı. Denizli’ye gelerek avukatlık yapmaya başladım. 12 senelik avukatlık hayatımda Pamukkale Tenis Kulübü gibi sosyal kurumların açılmasında aktif rol oynadım. Her zaman sosyal bir insandım. Türkiye’nin her ilinde en az bir dostum vardır. Sonrasında Er-Bakır’ın genel müdürlüğünü 28 yıl boyunca sürdürdüm. Hala Yönetim Kurulu Üyesi olarak yer aldığım Er-Bakır’ın yanında 15 yıldır Denizli Sanayi Odasında görev yapıyorum. Hukukçu kimliğim nedeniyle TOBB’da da birçok önemli görevler üstlendim. ”dedi.
Endüstri mühendisliği mesleğine de değinen Keçeci, “Endüstri mühendisliği bölümleri ilk mezunlarını vermeye başladığı zaman merak edip bu bölümü inceledim ve diğer mühendisliklerden daha farklı bir içerikte yetiştirildiğinizi gördüm. Ancak mesleğinizin bu özelliği, biz işadamları için sizi işe almamızda yeterli bir kriter değil.” dedi.
Öğrencilere, mutlaka bir dil bilmeleri gerektiği konusunda telkinde bulunan Keçeci, “En az bir yabancı dili, o dilde kitap okuyabilecek, o dilde sunum yapabilecek düzeyde bilmeniz gerekiyor. Ayrıca bir kültür sahibi olmalısınız. Sanat, spor, gastronomi konularında sohbet edebilecek seviyede olmalısınız çünkü ileride göreceksiniz ki iş toplantılarında bu kültüre sahip olan insanlar, kurdukları iyi iletişim nedeniyle masadan her zaman memnun ayrılırlar.” diye konuştu.
0 Yorum