DSO Başkanı Kasapoğlu Afet Bölgesine gitti

DSO Başkanı Kasapoğlu Afet Bölgesine gitti

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve toplamda 11 İlimizi, binlerce vatandaşımızı etkileyen felaketin ardından iş dünyasının bölgedeki afetzede vatandaşlara destekleri devam ediyor. 

Denizli Sanayi Odası Başkanı Sn. Selim Kasapoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde, sivil toplum kuruluşları ve oda/borsa başkanlarından oluşan heyetle afet bölgelerinden Adıyaman'ı ziyaret ettiler. Heyet, Adıyaman Valiliği'nde T.C. Ticaret Bakanı Dr. Sn. Mehmet Muş ve T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Adil Karaismailoğlu ile bir araya gelerek, afet bölgesine yardımların koordinasyonu ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldılar. TOBB koordinasyonunda bölgeye devam eden yardım seferberliğinin sonraki aşamalardaki yol haritası hususunda görüş alışverişi gerçekleştirdiler. Adıyaman Valiliğindeki istişare toplantısı sonrasında sahaya inerek, afet bölgesinde değerlendirmelerde bulundular.

Saha ziyareti dönüşünde açıklamalarda bulunan Başkan Kasapoğlu: "Etkileri uzun yıllar devam edecek bir felaketle karşı karşıyayız. Adıyaman’da sahada derin etkilerini daha fazla hissettik. Bölgedeki kamu görevlileri ve sivil toplumla temas halindeyiz. İhtiyaç duyulan malzemeleri hızlı bir şekilde organize edip sevk etmeye çalışıyoruz. Sanayicimizin hassasiyeti çok yüksek. Herkes elinden gelen fedakarlığı gösteriyor. Göstermeye de devam edeceğiz. Bu noktada Denizli halkına tekrar teşekkür ediyorum. Yapılan sevkiyatların koordinasyonu çok önemli. Aktarılan kaynakların verimli bir şekilde depremzedelere aktarılması gerekiyor. Bu nokta yaşanan sıkıntıları sayın bakanlara aktardık. Uzun sürecek bir süreç olduğu için iyi bir planlama ile hareket edilmesi gerektiğini ve oluşacak yol haritasında iş dünyasının üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu dile getirdik." ifadeleri ile sözlerini noktaladı.