DOKTORLAR İKİ GÜNDÜR G(Ö)REVDE 

DOKTORLAR İKİ GÜNDÜR G(Ö)REVDE 

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İKİ GÜNDÜR “HAKLARINI ALABİLMEK İÇİN” İŞ BIRAKAN DOKTORLAR YARINDA GÖREVDE OLACAK. ACİL VAKALAR HARİÇ, HASTANELERDE POLİKLİNİK YAPILMIYOR

Geçtiğimiz Ocak ve Şubat aylarında yetkilileri uyarmak ve haklarını alabilmek için üç günlük greve giden Sağlık çalışanları, son İki gündür çalışmıyorlar. Yarında çalışmayarak iş bırakma eylemlerini sürdürecek olan doktorlar, Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet hastanelerinde randevu alan hastalara bakmıyorlar, poliklinik yapmıyorlar. Hastanelerde sadece acil servisler çalışıyor, 

Çok zor şartlarda çalıştıklarını belirten Sağlık Çalışanları, “Özlük haklarının, Ekonomik şartlarının düzeltilmesi, Sağlıkta şiddet yasasının çıkarılması ve uygulanması, Can güvenliğinin sağlanması, Malpraktis uygulamalarının gözden geçirilmesi” gibi hakların verilmesini istiyorlar.

“Günde 90 hasta dayatmasının sona erdirilmesi, bir hastaya en az 10 dakika muayene süresinin ayarlanması” gibi konuların önde geldiğini de belirten doktorlar; “Randevu sistemi ile günde polikliniklere 90 hasta randevu veriliyor. Bir doktorun çalışma saati günlük 6 saat Bir hastaya 4 dakika düşüyor. Hastanın, hasta olma hakkı elinden alınıyor. Biz de sağlıklı teşhis koyamadan geçiştirilen bir sağlık sunuyoruz. 4 Dakika içinde hangi filmine, hangi test sonuçlarına bakabileceğiz, nasıl muayene ederek teşhis koyabileceğiz. Bunu kimse düşünmüyor” diyorlar.

GEÇTİĞİMİZ AYLARDA UYARMIŞLARDI

Sağlık çalışanları, Şubat ayı içerisinde bir uyarı niteliğinde olan bu iş bırakma eylemlerinin sonucunda özlük haklarının iyileştirilmesi dahil, hasta hakları konusunda iyileştirme ve diğer istekleri yapılmadığı taktirde Mart ayının ikinci haftasında “tamamen işi bırakma” eylemi yapacaklarını belirtmişlerdi. 

Sağlık çalışanları, “Yoksulluk sınırı değil, açlık sınırı altında ücret alıyoruz. Buna rağmen hala çalışmalarımız eleştiriliyor, haklarımızı alamıyoruz. Artık yeter. Eğer yetkililer bu iş bırakmamızdan bir anlayış çıkarmazsa, 14- 15- 16 mart tarihlerinde üç gün tamamen iş bırakılacak. Artık yeter. Can güvenliğimizin bile olmadığı bir ortamda hizmet veriyoruz” diyerek ikazda bulunmuşlardı.