Doktor Onat İsmail Tok; “Ben hastalarıma öncelikle şunu anlatırım…”

Doktor Onat İsmail Tok; “Ben hastalarıma öncelikle şunu anlatırım…”

Çivril’de hastalarına karşı hassas bir tutum izleyen ve sağlık çalışmalarında başarılı çalışmalar yapan Dr. Onat İsmail Tok, yaptıkları hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

Dr. Tok açıklamasında şunları söyledi; “Hastanın vücudundaki rahatsızlıklar nedir? Hastanın dizlerdeki ağrılar, baş ağrısı, halsizlik ve yorgunluk bunlardır hasta geldiği zaman Doktor olarak ben direk ağrı kesici yazmam bunu yazdığın zaman ne oluyor!…

En basit örneği bir araç arıza yaptığı zaman arabayı siz bilgisayara sokup arıza lambasını kapatmak gibi, peki sonra 10 km'den sonra araba tekrar arıza yapıyor.

Farzet hasta ağrı kesicileri aldığı zaman arızayı kapatıyor ama arızayı tedavi edilmiyor.

İnsan vücudun öyle bir mekanizması var ki!

Hastaya sorduğumuzda; mesela ben de bel fıtığı var, “ben de bel fıtığı var deme” Ne şikayetim var belim ağrıyor, başım ağrıyor misal çok hastayım…

Maalesef bu ilaç sanayinin onlar kısmında migren ile ilgili ilaçlar çok pahalı. Hastaya, migren var al bakalım bunu kullan…

Peki sonra hasta bana geliyor omurga hasarı var düşmesine bağlı omurga hasarı ortaya çıkıyor, boynundaki düzleşmesinden dolayı beynine giden kan akımı fazla olmadığından hastada bu sefer ağrılar oluşuyor.

‘Ben burada ne yapıyorum’?

Bitkisel yağlardan yaptığım ama burada da önemli olan şöyle şudur! Mesela siz geldiniz sizin ağrılarınıza göre karışımı hazırlıyorum.

Bu Eczaney’e gidip de bir Aspirin almak gibi olmuyor.

Hastalara göre ben bu bitkisel yağları yapıyorum, ne şekilde kullanacağına ne şekilde masaj yapacağını anlatıyorum. Hastanın kemikteki düzensiz kireçlemeyi bu karışımlar geçiyor.

 ‘Hastalarda bir şöyle bir şey var.’  Ben aktara gidip de sarı kantaron yağı aldım.

Fakat kantaron yağı tek başına fayda etmez. Bunun içine başka yağlar, mineraller katılması gerekir. Bunları da koyduğunuz zaman hasta o eksiklikleri daha fazla algılıyor, hastaya sen sürekli kemik erimesi var dersen, hastaya ver kalsiyum, ver kalsiyumu ne oluyor! ‘O kireçlenme yapıyor’ D vitamini vermiyorsun ki!

Bir hastaya Tiroid ameliyatı yapılmış,  Tiroid ameliyatından sonra hastaya D vitamini verilmiş, tek başına D vitamini yeterli değildir.  Tiroid  için kalsiyum ve D vitamini ile dengeliyor fakat hastaya sade D vitamini vermiyorlar kalsiyumda vermiyorlar bu sefer hasta ne oluyor! Aşırı derecede kemik kütlesinde azalma ve kireçlemelerle geliyor veya bende Osteoporoz var deniliyor Osteoporoz ile ilgili

Kemik erimesi bir miktar kendini düzenliyor, ama bu sefer başka yerlere kireçler sıçrıyor…

Bunların hepsi için bana gelen hastalar bitkisel yağları kurtarıcı özelliklerini düzenleyerek tedavi uyguluyorum.

Bu nereden itibaren geliyor İbn-i Sina gelen bir tedavi yöntemidir. Aromaterapi olsun Fitoterapi olsun tedavi edici özellikleri kullanılarak bu şekilde ben tedavi yöntemi yapıyorum. Ben tutup da hiçbir hastaya ağrı kesici yazmam, genelde yağlarla ilgili kişiye tedavi yaparım ne kullanacağım mineraller vitaminler varsa onları yazarım bu şekilde tedavi yaparım.”