Elektrik Üreten kuruluşlara doğal gaz indirimi yapılacak

Elektrik Üreten kuruluşlara doğal gaz indirimi yapılacak

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Mart ayı itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında %20, sanayi kuruluşlarında ise %20,95 ila %26,12 arasında indirime gidildiğini açıkladı.

Doğalgazda Mart'tan itibaren geçerli olacak tarife değişikliğinde sanayi abone grubuna ve elektrik üretim amaçlı tarifede indirime gidildi. Sanayi abonelerinin tarifesi kademe 1 için 1.000 metreküp doğalgazda 7 bin 124 TL, kademe 2 için ise 11 bin 850 TL olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifedeyse 1.000 metreküp doğalgazın fiyatı 12 bin TL olarak açıklandı.

Doğalgaz indirimini değerlendiren DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, "Sanayide kullanılan doğalgaza yapılan yüzde 20,95 ila 26,12 arasında indirimi sanayi camiamız olumlu karşıladı.  Enerji, sanayi camiamız için hayati öneme sahip bir girdi. Bu adım, istihdama, üretime ve Türk sanayisinin uluslararası pazardaki rekabet gücüne olumlu etki sağlayacaktır. Doğalgaz indirimi dünya ekonomisinde yaşanan durgunluğun da etkisiyle dış pazarlarda rekabet etmekte zorlanan sanayicilerimize bir nebze de olsa rahat bir nefes aldıracak, rekabet gücümüze katkı sağlayacaktır. Her fırsatta hükümet temsilcilerimiz ve basın ile temaslarımızda altını çizdiğimiz, sanayicimizin ortak problemlerinin çözümü adına atılan somut adımlar bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir.  Devlet yetkililerimize teşekkür ederiz. İlerleyen süreçte sanayicimiz, birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacımız olan bu günlerde devletimizin desteğini daha fazla hissetme arzusu içerisindedir." ifadeler ile sözlerini noktaladı.