DOÇEV YİRMİ YAŞINDA

DOÇEV YİRMİ YAŞINDA

Doğal dengenin ve çevresel değerlerin korunması, iyileştirilmesi, toplumda çevre bilincinin yükseltilmesi konularında çalışmalar yürütmek üzere 1996 yılında kurulan DOÇEV-Doğa ve Çevre Vakfı;…

Doğal dengenin ve çevresel değerlerin korunması, iyileştirilmesi, toplumda çevre bilincinin yükseltilmesi konularında çalışmalar yürütmek üzere 1996 yılında kurulan DOÇEV-Doğa ve Çevre Vakfı; ağaçlandırma, atık yönetimi ve çevre eğitimi alanlarında faaliyetler yapmakta, uygulama projeleri geliştirmektedir.

Bu kapsamda;

Her yıl bir orman kurmayı hedeflemiştik. 20 yılda 52 orman kurarak bu hedefimize fazlasıyla ulaştık.

  • “Kendi Ormanını Kendin Kur” sloganı ile bu konuya duyarlı doğa ve çevre dostlarının, dilediği kişi ve kurumlar adına hatıra ormanları kurmalarını sağlıyoruz.
  • Parklar, koruluklar oluşturduk. Okul, hastane, küçük sanayi sitesi, mezarlık, baraj kıyısı gibi çeşitli kamusal alanların ağaçlandırılmasına katkı sağladık.  
  • Toprakla buluşturduğumuz, bakım ve gözetimlerini sürdürdüğümüz yaklaşık 440.000 fidan, ağaç vasfına ulaşarak erozyonun etkilerini azaltmakta, Denizli doğasını yeşertmektedir.
  • Kuşların üreme ve barınmalarına destek olmak için ağaçlıklı alanlara kuş yuvaları asıyoruz.
  • “Kâğıdını Ver Ağacın Olsun” sloganı ile yaklaşık 5.500 ton atık kâğıt topladık. Elde edilen kazanımla “DOÇEV - Atık Kâğıt Ormanı” kurduk.
  • “Dünyanın Pili Bitmesin” sloganı ile kullanılmış pillerin toplanmasına ülke genelinde katkı sağlıyoruz. Bu güne kadar yaklaşık 35 ton atık pili toplayarak, bertaraf edilmesini sağladık.
  • “Elektronik Atık Toplama Hattı” oluşturarak yaklaşık 69 ton elektronik atığın geri kazanımını sağladık.
  • Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin de katılımıyla oluşan eğitim komitemizle okullarda çevre eğitimleri düzenliyor, yayınlarımız ve çevre sunumlarımızla toplumda çevre bilincinin yükselmesine katkı sağlıyoruz.
  • Kullanımı birçok ülkede yasaklanan naylon poşet yerine “bez torba” kullanılması için örnek uygulamalar yaptık, bu alanda yasal düzenlemelerin bir an önce gerçekleşmesini diliyoruz.
  • “Her Damlası Değerli” yaklaşımı ile sularımızın ve sulak alanlarımızın önemini vurguluyor, broşür, afiş, film gibi materyallerle kamuoyu oluşmasına ve halkın bilgilendirilmesine katkı sağlıyoruz.
  • Faaliyetlerimizi yaygınlaştırmak amacıyla geliştirdiğimiz projelerimiz, ulusal ve uluslararası kurumların çevre fonlarıyla desteklendi. Bu yöndeki faaliyetlerimiz, WWF-Türkiye tarafından yürütülen “Çevreye Uyumlu Sosyo-Ekonomik Kalkınma için Sivil Toplum Hareketi (CO-SEED)” programı kapsamında hibe almaya hak kazanan projemizle devam etmektedir.   

                           Yirmi yıl süresince DOÇEV’e verilen her türlü desteği doğa ve çevre adına şükranla karşılıyor, bu coşkuyu toplumdan aldığımız güçle nesiller boyu sürdürmeyi hedefliyoruz.

Yaşanabilir Bir Dünyayı Paylaşmak Dileğiyle…

DOÇEV YÖNETİM KURULU