Devrimleri ile Sonsuza Kadar Atatürk ve Cumhuriyet Sergisi Açılışı Yapıldı

Devrimleri ile Sonsuza Kadar Atatürk ve Cumhuriyet Sergisi Açılışı Yapıldı

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı “Devrimleri ile Sonsuza Kadar Atatürk ve Cumhuriyet Sergisi” ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını kutlamaya devam ediyor

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı “Devrimleri ile Sonsuza Kadar Atatürk ve Cumhuriyet Sergisi” ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını kutlamaya devam ediyor.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı'ndan yapılan açıklama şu şekilde ;

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı 2023 yılının başından beri Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını kutlamak amacıyla bir dizi etkinlikler uygulamaktadır. Vakıf; Pamukkale Üniversitesindeki öğretim üyelerinin, akademisyenlerin ve Milli Eğitime bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin katkılarıyla çocuklarda ve gençlerde bilim ve sanat alanlarında farkındalık oluşturacak etkinlikler ve atölye çalışmaları gerçekleştirmektedir.

 “Devrimleri ile Sonsuza Kadar Atatürk ve Cumhuriyet” kalıcı fotoğraf sergisinin açılışı 20 Eylül 2023 tarihinde Sayın Hanri Benazus ve serginin küratörü Sayın Derya Yelkenkaya’nın katılımıyla yapılmıştır.  

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz vizyonu ve Cumhuriyetimizin temelleri, "Devrimleriyle Sonsuza Kadar Atatürk ve Cumhuriyet" Fotoğraf Sergisi ile bir araya gelmektedir. Sayın Hanri Benazus’un koleksiyonundan seçilen bu fotoğraflar, Atatürk'ün büyük mirasını ve Cumhuriyet'in ilk yıllarının önemini anlatmada önemli bir araçtır.

Serginin açılışına; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Ali Değirmenci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Sayın Ahmet Kutluhan, Pamukkale Belediye Başkanı Sayın Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Sayın Şeniz Doğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşma yapan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ali Abalıoğlu “1. Dünya Savaşı sonunda emperyalist güçlerin işgali ile Osmanlı İmparatorluğu parçalanmış, çökmüştü.  Mustafa Kemal Atatürk ve liderlik ettiği silah arkadaşları, tükenmiş bir imparatorluktan modern ve bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti yarattılar. Bu sergiyi gezerken, geçmişin izlerini sürerek bugünümüzü ve geleceğimizi daha iyi anlama fırsatı bulacağımızı düşünüyorum.” Dedi.

Sayın Hanri Benazus konuşmasında “Gerçek Atatürk sevdalısı Abalıoğlu Ailesi’ni bu sergiyi pamuk çırçır fabrikalarından dönüştürdüğü ve vakıflarının kullanımına tahsis ettikleri bu binada gerçekleştirdikleri için teşekkür etti ve bu sergi en büyük eserimdir” dedi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında uzun süre açık kalacak sergide yaklaşık 900 fotoğraf sergilenmektedir ve sergi hafta içinde gezilebilir.