Depremzede Öğrencilere Çocuk Şenliği Yapıldı

Depremzede Öğrencilere Çocuk Şenliği Yapıldı

Deprem afeti sonrasında ilimize gelen depremzede çocuklara yönelik Nezihe- Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi ile Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Çocuk Şenliği yapıldı

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen şenliğe Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Şube Müdürleri Yasin Temel, Yavuz Çağlar, depremzede öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici yaptığı konuşmasında “6 Şubatta yaşanan deprem felaketinden sonra milletçe kenetlendik. Başta Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm kurumlarımızla afet bölgesinin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için büyük çaba gösterdik.  

Afet bölgesinden ilimize gelen öğrencilerimiz oldu. Bizler bu öğrencilerimize kalbimizi ve gönlümüzü açarak hiçbir eksiklik hissetmeden eğitimlerine devam etmeleri için çalışmalarımızı yaptık. Burada gerçekleştirdiğimiz çocuk şenliği ile misafir gelen depremzede öğrencilerimiz ve okullarımızdaki diğer öğrencilerimizle buluşma fırsatı yakaladık. 

Şenlik için bizlere bu güzel mekânı tahsis eden Pamukkale Üniversitesi Rektörümüze ve Denizli’de okullarımızın altyapılarından eğitim ortamlarına, bahçe düzenlemelerinden oyun alanlarına kadar birçok hizmeti olan; ayrıca çocuk şenlikleri de düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz bu şehirde eğitim gördükleri için çok şanslılar” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan konuşmasında “Şenliğe katılan tüm öğrencilerimizin ileriki dönemlerinde en iyi üniversitelerde okumalarını temenni ediyorum. Pamukkale Üniversitesi olarak 208 yükseköğretim kurumu içerisinde 6 Şubat depreminde en çok çalışan ve yardım temin eden üniversitelerden biri olduk. Deprem bölgesinde attığımız ilk adımların ardından görevlendirilen psikolojik danışman ve sosyolog hocalarımız çeşitli etkinliklerle öğrencilerimize de destek oluyorlar.” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan konuşmasında “Sevgili çocuklar, biz sizleri çok seviyoruz. Eğitim, spor, kültür sanat olmak üzere her alanda her türlü imkânı sizler için seferber ediyoruz. Ülkemizin geleceği sizlersiniz. İleride bizlerden daha başarılı olacağınıza inancım tam. Düzenlenen bu şenlik gibi etkinlikler çok kıymetlidir” dedi.

Depremzede öğrencilerin en yoğun olduğu 5 okuldan toplam 420 öğrencinin katıldığı şenlikte Bozkurt-Tavas-Merkezefendi-Pamukkale ilçelerinden 56 öğrenci ve 2 öğretmen çeşitli etkinlikler yaptı.

Nezihe- Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi Çocuk Korosu konseri ve Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi Çocuk Tiyatrosu ile depremzede öğrenciler eğlenceli dakikalar geçirdi.

Ayrıca depremzede çocuklarımız için salonun fuaye alanında hazırlanan popcorn ve pamuk şeker stantlarından ikramlar yapıldı.