DEPREM DENİZ HAYATINI DA VURDU

DEPREM DENİZ HAYATINI DA VURDU

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem denizlerde de kendini hissettirdi. Akdeniz Balinalarının cesetleri kıyıya vurmaya başladı.

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,6 ve 7,7’lik depremlerin etkileri denizlerde de hissedildi. Önce İskendurun’da deniz seviyesi yükselmiş ve ilçede bazı mahalleler sular altında kalmıştı. Şimdi ise Akdeniz’in diğer kıyısı Kıbrıs’ta balina ölümlerinin gerçekleştiği öğrenildi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Balıkçılık ve Deniz Araştırmaları Dairesi'nden bir yetkili, Kıbrıs adasının kuzeyine ölü balinaların vurduğunu ve bunların muhtemelen Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük depremlerden etkilendiğini ileri sürdü.
Yiannis Ioannou, Perşembe günü dört balinanın karaya vurduğunu, bugün ise altı gagalı balinanın ölü bulunduğunu söyledi. Perşembe günü kıyıya vuran dört balinadan üçünün denize geri döndüğünü, kalan birinin ise öldüğünü aktaran Ioannou, "Bu hayvanların deniz gürültüsünden etkilenen bir ekolokasyon sistemi var; askeri tatbikatlar, sismik hareketler veya doğal olarak bölgedeki deprem olabilir" dedi. (Mynet.com)