Deprem bölgesine yardımlar devam ediyor

Deprem bölgesine yardımlar devam ediyor

Buldan Kaymakamlığınca1 TIR dolusu daha kuru ve paketli gıdalar, çocuk maması, çocuk bezi, temizlik maddeleri ve ilaçtan oluşan yardım malzemesi deprem bölgesine gönderildi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Buldan’dan afet bölgesine yardımlar sürüyor. Buldan Kaymakamlığı, Buldan Belediyesi ve AFAD koordinesinde depremin yaşandığı bölgedeki vatandaşların acil ihtiyaçlarının giderilmesi için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor. Vatandaşlar tarafından Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu’na getirilen gıdadan temizlik maddesine, çocuk mamasından antibiyotik ve kalp, tansiyon gibi ilaçlara kadar çeşitli malzemeler, gönüllüler tarafından ayrıştırılıp, büyük bir özenle kolilere yerleştirildi. 

İhtiyaç malzemelerinin bir bölümü Denizli AFAD tarafından belirlenen toplama noktasına gönderilirken, kuru ve paketli gıdalar, çocuk maması, çocuk bezi, temizlik maddeleri ve ilaçtan oluşan yardım malzemesi ise deprem bölgesine gönderilmek üzere TIR’a yüklendi.

Yardım TIR’ı, Buldan Kaymakamı Tayfun Deli, Belediye Başkanı Mustafa Şevik ve Kamu Kurum ve Kuruluş ilçe müdürlerinin katılımıyla Spor Salonu’ndan deprem bölgesine hareket etti.  

Eşi Tuğçe Deli ile birlikte Spor Salonu’na getirilen İhtiyaç malzemelerin ayrıştırılıp paketlenmesinde fedakarlık örneği sergileyen gönüllüleri bir an olsun yalnız bırakmayan Kaymakam Tayfun Deli,  depremzedelerin yaralarını sarmak için tek yürek olan ilçe halkına teşekkür etti.

Belediye Başkanı Mustafa Şevik ise, “Afet bölgesine bir nebze katkıda bulunmak için ihtiyaç listesine göre toplanan yardımları gönderiyoruz. Allah hayırlarımızı kabul etsin" ifadelerini kullandı. Buldan’dan daha önce toplanan dört tır dolusu yardım malzemeleri deprem bölgesine ulaştırılmıştı.