DENMEK kadınlara umut oluyor

DENMEK kadınlara umut oluyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezleri (DENMEK) bünyesinde açılan ücretsiz kurslarda eğitim görüp el emeği göz nuru eserler üreten kadınlar hem sosyalleşip hem de aile…

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezleri (DENMEK) bünyesinde açılan ücretsiz kurslarda eğitim görüp el emeği göz nuru eserler üreten kadınlar hem sosyalleşip hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezleri (DENMEK) kentin 7 farklı noktasındaki tesislerde ücretsiz kurslar vermeye devam ediyor. Bu kapsamda DENMEK’te gerçekleştirilen ücretsiz kurslara katılan kursiyerler hem öğreniyor, hem üretiyor, hem de ürettikleri ürünleri, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi içerisinde yer alan DENMEK El Sanatları Satış Merkezi’nde satarak aile bütçelerine de katkı sağlıyor. Bir süre önce 2019-2020 dönemi başlayan DENMEK'te ebru, kaligrofi, dikiş,halı kilim, tel kırma, dantel, saçaklama, örgü, seramik, tığ örgü çanta, dekoratif ahşap süsleme, tezhip, kağıt rölyef, takı tasarımı, kat'ı, hüsn'i hat, geleneksel Türk el nakışı, çini ve cam boncuk gibi 32 farklı branşta ücretsiz kurs verilmeye devam ediyor. Yoğun talep gören kurslara katılan kadınlar söz konusu hizmetten oldukça memnun olduklarını belirtirken, kurslar sayesinde hem sosyal hayatlarına yeni bir renk geldiğini hem de ürettikleri ürünlerle aile bütçelerine katkıda bulunduklarını ifade ediyor.

Terapi gibi

Kursların terapi gibi geldiğini kaydeden kadınlar Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Tarihi Nuzhet Sürücü Evi, Atalar Evleri, Yenişehir Seramik Atölyesi, Yenişehir El Sanatları ve El Becerileri Kurs Merkezi, Gerzele El Sanatları ve El Becerileri Kurs Merkezi, Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi ile Bağbaşı El Becerileri ve Kurs Merkezi olmak üzere toplam 7 farklı noktada uzman eğitimciler eşliğinde el emeği göz nuru eserler üretiyor.

Hem üretiyor hem de ev ekonomisine katkı koyuyorlar

Emel Akın: İki senedir bu kursa katılıyorum. Kursumuz çok güzel, eğlenceli ve zevkle yapıyorum.  Ev hanımıyım, hobi olarak buraya geliyorum. İsteyen arkadaşlarım olursa ürünlerimi yapıyorum.  Hobi olarak başladım şu anda kazançta sağlıyorum.

Hilal Tanrıöven: İki yıldır kursa katılıyorum. Büyükşehir Belediyesinin sağladığı böyle imkânlar var. Ev hanımlarına tavsiye ediyorum. Ürettiğimiz ürünleri hem evimize yaptık hem de satış imkânımız oldu. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan DENMEK El Sanatları Satış Merkezi’ne de ürün veriyoruz, yaptığımız işleri orada da satılıyor. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz.