Denizli'nin sorunlarını TBMM'ne taşıdı

Denizli'nin sorunlarını TBMM'ne taşıdı

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DENİZLİ MİLLETVEKİLİ GÜLİZAR BİÇER KARACA: TÜRKİYE YÜZYILINA HAZIRLANIYORUZ DİYENLER ACZİYET İÇERİSİNDE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; TBMM Genel Kurulu’nda “Denizli’nin Sorunları” hakkındaki konuşmasına “Denizlili hemşehrilerimizin ve bizlerin tespit ettiği sorunları dile getiriyorum ki 2'nci yüzyıla hazırlanırken Cumhuriyetimiz, “Türkiye Yüzyılı”nda neler yapılmamış bir görsünler istedik.” diyerek partili Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan vaatlerden öteye gitmeyen “Türkiye Yüzyılı” belgesine atıfla başladı. Denizlili sanayicilerin sorunlarından ilçelerdeki hizmet eksikliklerine Tavas Avdan’daki çevre direnişinden sosyal konut projesi balonuna, Denizli büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarılan 2 milyon metrekarelik araziden hekim ihtiyacına sorunları gündeme taşıyan CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın TBMM kürsüsünde dile getirdiği haliyle Denizli’nin sorunları:

TÜRKİYE YÜZYILI VAADİNDE BULUNANLARIN YARATTIĞI TABLO: 20 BİN NÜFUSA 2 İLKOKUL, BİTMEYEN OKUL İNŞAATI

Acıpayam ilçemiz, Denizli'nin 3'üncü büyük ilçesi, merkezde 20 bine yakın nüfusu var ve burada sadece 2 ilkokul bulunuyor; çocuklar 40-45 kişilik, 50 kişilik sınıflarda eğitim görmek zorunda. Cumhuriyet İlkokulu, şu anda tadilatta, yaz boyunca bekledi, tam okullar açıldığında tadilata başladılar, okul kapalı… Acıpayam ilçemizde çok başarılı gençlerimiz var ama nitelikli bir lise olmadığı için ve ulaşım giderlerini, servis ücretlerini karşılayamayacak olan gençlerimiz, maalesef zorunlu olarak nitelikli olmayan liseleri Acıpayam'da tercih etmekteler. Acıpayam'da bir Anadolu Lisesi yapılıyor ama Acıpayam'daki Anadolu Lisesi, "Haziran 2022'de tamamlanacak." diye yazmasına rağmen, şu anda kaba inşaat halinde bekliyor. Türkiye Yüzyılı'na hazırlananlar, Acıpayam'daki bu liseyi tamamlamaktan aciz durumdalar.

DENİZLİLİ SANAYİCİ “GÖLGE ETMEYİN YETER” DİYOR

Denizli sanayisiyle de çok güçlü bir ildir, ülke cari açığına çok ciddi katkı verir, her seferinde ihracat fazlası verir ama Denizlili sanayiciler artık son üç aydır üretemiyor. Değerli hemşehrilerim, değerli Denizlili sanayicilere "Neden?" diye sorduğumuzda bize şunu ilettiler: "Denizlili sanayicilere sorarlar devletten ne istiyorsunuz? Gölge etmesin yeter." Bu kadar üreten ve bu kadar girişimci bir yapıdır. Denizlili sanayi üreticileri enerji fiyatlarında son bir yıldaki on kat artış nedeniyle, akaryakıt fiyatlarında son yıldaki dört kat artış nedeniyle, artan maliyetler nedeniyle maalesef üretemiyorlar.

EKONOMİNİN BELKEMİĞİ KOBİLER ÜRETEMEZ HALE GELDİ

Denizli bir KOBİ kentidir, KOBİ'ler finansmana erişemiyor. KOBİ'ler kendi ham maddelerinin birçoğunu dışarıdan ithal etmek; sanayiciler, büyük iş insanları da dışarıdan ithal etmek zorundalar. Ancak finansmana erişemedikleri için ham madde alamıyorlar ve üretim konusunda çok ciddi sorunlar yaşıyorlar.

ŞEHİR HASTANELERİNE PARA AKITILIRKEN, DOKUZKAVAKLAR SAĞLIK HİZMETİ BEKLİYOR

Dokuzkavaklar Mahallesi'nde "semt polikliniği" adı altında çok modern küçük bir hastane var. Gerçekten teşekkür ediyoruz yani iyiye de güzele de teşekkür etmek lazım. Ancak branş doktorları yok, randevu alınıyor, doktor bulunmadığı için, 200 bin nüfusa hizmet edebilecek kapasitedeki bir hastane, küçük hastane -mini hastane diyebiliriz, gerçekten modern- Dokuzkavaklar, Anafartalar, Aktepe, Deliktaş gibi mahallelerde 200 bine yakın yurttaşımıza hizmet verecek olan burası, bir acil polikliniği açılarak hizmete sunulamıyor çünkü şehir hastaneleri yapılıyor, şehir hastanelerine rant sağlanmak isteniyor.

YEME 13, SÜTE 3 TL ZAM!

Çardak, hayvancılıkla uğraşıyor, orada yaklaşık 10 bin büyükbaş hayvan olur ve 23-24 bin ton civarında da süt üretilirdi ama bu 9.500-10 bin büyükbaş hayvan maalesef 2 binli sayılara düşmüş durumda çünkü yem fiyatına 13 lira zam geldi, süte 3 lira dahi zam gelmedi.

2 MİLYON METREKARELİK SOSYAL KONUT ALANINI RANTA KURBAN ETMEYİN ÇAĞRI

Denizli'de Cumhuriyet Halk Partili belediye döneminde 2 milyon metrekarelik bir sosyal konut alanı satın alındı, 2 milyon metrekare. Beklendi, beklendi, şu an AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı 2 milyon metrekarelik sosyal konut alanında 4 katı 15 kata çıkardı ve satışa çıkardı. Öte yandan Denizli'de TOKİ için başvuran hemşehrilerimiz var. Aslında yer var, Büyükşehir Belediye Başkanımıza çağrı yaptık, dedik ki: Gel, zaten sosyal konut olarak ilan edilmiş, alınmış, tapuya şerh verilmiş bu alanı TOKİ'ye devret, hemşehrilerimiz bu ucuz konut teklifinden faydalansınlar. 

OSMAN AMCANIN MAKBUZU VAR, TOKİ ARAZİSİNİN YERİNİ BİLEN DAHİ YOK

2019 Aralık ayında 1.000 lira, 3+1 daire için TOKİ'ye başvuru yapan Denizlili vatandaşın kendisine verdiği makbuzu gösteren Gülizar Biçer Karaca “Osman amcanın makbuzu burada; bana dedi ki: "Daha yerini bilmiyorum, kazma vurulmadı, üç yıldır bekliyorum." Keşke bu Denizlili hemşehrilerimiz için Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanımız Ali Marım döneminde 2 milyon metrekare olarak alınan sosyal konut alanı ranta kurban edilmese, ranta açılmasa, Büyükşehir Belediyesi borçlarını kapatabilmek için bu sosyal konut alanını satmasa da Osman amcam gibi daha birçok hemşehrim de bu sosyal konutları bu alanda elde edebilselerdi.

DAVA YETKİSİ YOK KARARI TRAJİKOMİK

Dava açıldı bu alanın satışına ilişkin, mahkeme dedi ki: "Mimarlar Odası’nın dava yetkisi yok." Bugüne kadar sayısız davada, kent suçlarına ilişkin mücadele eden Mimarlar Odasının yetkisi yokmuş, bu da trajikomik bir mesele. 

AVDAN DİRENİŞİNE SELAM, YAŞAM ALANLARINI SAVUNMAYA DEVAM

Denizli'de maalesef, çevre felaketleri de üst üste geliyor. Tavas Avdan'da Avdan Ovası kömür için talan edildi. Gümüşdere mahallesindeki güzelim orman alanları mermer ocağı için talan edilmek isteniyor ama Tavaslı hemşehrilerim orada direniyor. 

Denizli üretir ama sizlere rağmen üretir. Sizlere cevabı sandıkta verir.