Denizli’nin Rüyası Gerçek Oluyor

Denizli’nin Rüyası Gerçek Oluyor

Denizlili makinacıların rüya projesi ihtisas organize sanayi bölgesinde altyapı ihalesine kaldı.

Gerçekleştirdikleri üretim, ihracat sağladıkları istihdam ve yarattıkları katma değerle ile kent, Denizli ve ülke ekonomisine önemli katkıda bulunan Denizlili makinacıların rüya projesi ihtisas organize sanayi bölgesinde altyapı ihalesine kaldı.

Önümüzdeki günlerde Ankara’da gerçekleşecek ve 10’un üzerinde firmanın dosya alarak büyük ilgi gösterdiği altyapı ihalesinin sonuçlanmasının ardından makinacılar Türkiye’nin ilk Makine İhtisas OSB’sini hayata geçirmiş olacak.

MAKSİAD ev sahipliğinde kahvaltılı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Denizli Milletvekili  Şahin Tin ve Denizli Sanayi Odası Başkanı  Selim Kasapoğlu'nun katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmalarında MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı; Derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı. Özellikle sektörde eksikliği gözlenen kalifiye eleman konusuna değinen Başkan Sarı mesleki eleman yetiştirme merkezi konusunda çalışmalara başladıklarını belirtti.

Denizli Makine İhtisas OSB'de gelinen son durum değerlendirilerek yatırımcılar için bilgilendirme yapıldı.

MAKSİAD Derneğine emek ve katkılarından dolayı  Fehamettin Taşkaya’ ya onursal üyelik takdim edildi.

Derneğin destekçisi olduğu, Nezihe Derya Baltalı Bilsem Thunderbolt Roket Takımı’na TEKNOFEST2023 yarışmalarındaki birinciliği dolayısıyla ödülleri takdim edildi.

DEMİOSB ile ilgili soru - cevap bölümüyle son bulan bilgilendirme toplantısı üyeler tarafından yoğun ilgi gördü.

MAKSİAD Denizli Sanayisini büyütmek için gayretle devam ediyor.

Denizli sanayi Odası Başkanı  Selim Kasapoğlu’nun da katıldığı bilgilendirme toplantısında konuşan Makina Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MAKSİAD) Başkanı Mehmet Sarı, Makine İhstisas OSB’nin kurulması sürecinin 5- 6 yıllık sürecin ardından süreçten nihayete erdiğini belirterek, “MAKSİAD ve makinacılar olarak bu duruma gelmekten çok sevinçliyiz” dedi. Bölgenin faaliyete geçerek sanayi tesislerinin yükselmesi ile birlikte kent ihracatında sıçrama olacağını vurgulayan Sarı, “Makine İhtisas OSB, ülkemiz için katma değerli ürünler, aynı zamanda  ithal etmiş olduğumuz makinelerin üretimi açısından büyük iş görecek” diye konuştu.

EĞİTİM ATÖLYESİ AÇARAK OTO BOYACISI YETİŞTİRECEK
Sektörün teknik personel ihtiyacına dikkat çeken Sarı, Orhan Abalıoğlu Meslek Lisesi ile ortak proje çalışması yürütme kararı aldıklarını söyledi. Kentte kaynakçı ve oto boyacı ustası ihtiyacının hafd safhada olduğunu ifade eden Sarı, “Bizim makine üretiminde en büyük, önemli konu teknik personel. Makinelerimizi Avrupa, dünya standartlarında üretebilmemiz için çok iyi kaliteyle teknik personele ihtiyacımız var. Bu açıdan meslek liselerimiz çok önemli.  Meslek lisesindeki atölyeleri işlevsel hale getirmek için Sanayi Odası, MAKSİAD başta olmak üzere çalışma yapacağız. Yine MAKSİAD olarak eğitim atölyesi açarak CNC tezgah alacağız. Burada kentimizde önemli eksiklik hissedilen odto boyacı  ve kaynakçı ihtiyacını giderecek eğitimler düzenleyeceğiz. Bu atölyeler aynı zamanda dışarıya iş de yapacak. Abalıoğlu Meslek Lisesi’nde boya atölyesi kurulması için de işbirliği içinde olacağız.” 

 

KENT SANAYİSİNİN ÇEŞİTLENMESİNİ SAĞLAYACAK
Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Selim Kasapoğlu da yaptığı konuşmada kentin rüya projesinde sona gelinmesinin gururunu hep birlikte yaşadıklarını belirterek, “Denizli tekstil merkezli ihracatla büyüyen bir kent olarak sanayisini çeşitlendirmeli görüşü uzun süredir gündemimizde Projenin zor kısmı bitti. Bundan sonra hızlı bir şekilde OSB’yi tamamlamak, yatırımcıya sunmak kaldı. Makina ihtisas OSB Denizli için çok önemli işlev görecek. Kent sanayisi çeşitlenirken OSB’yi yaptıktan, teslim ettikten sonra DSO olarak, sektörde çok büyük ihracat rakamları, yüksek üretimler bekliyoruz” dedi.