DENİZLİ’NİN KOOPERATİF MARKASI “DNZ KOOP” TÜKETİCİ İLE BULUŞUYOR

DENİZLİ’NİN KOOPERATİF MARKASI “DNZ KOOP” TÜKETİCİ İLE BULUŞUYOR

TAKBİ Projesi kapsamında Proje Lideri Alman Kooperatifler Konfedarasyonu'nu temsilen Peter ASMUSSEN, Hay-Koop Denizli Birliğini ziyarete geldi. 11-12 Eylül tarihlerinde 2 gün Denizli'de kalan…

TAKBİ Projesi kapsamında Proje Lideri Alman Kooperatifler Konfedarasyonu'nu temsilen Peter ASMUSSEN, Hay-Koop Denizli Birliğini ziyarete geldi. 11-12 Eylül tarihlerinde 2 gün Denizli'de kalan Hay-Koop Denizli Birliğinde incelemelerde bulunan Peter ASMUSSEN Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu üyeleri ve personelle toplantılar yaparak incelemeler yaptı.
Tarım Orman İl Müdürlüğü ve Alaattin Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret ederek kooperatifler hakkında bilgi aldı. Acıpayam Alaattin Kooperatifini ziyareti esnasında İlçe Müdürü Abdurrahman Oymak ve Yılmaz Çelik' de hazır bulundu. 

- Sayın Varol, bu proje ile neler yapıyorsunuz?

   Bu projenin sahipleri TC. Tarım Orman Bakanlığı ve Alman Tarım Bakanlığı, adı (TAKBİ) Türk Alman Kooperatifleri işbirliği projesi. Amacı; Türkiye’deki Kooperatif birliklerinin kurumsal yapısının iyileştirilmesinde model birlikler yaratmak, 3 yıldan bu yana proje ile birlikte, Denizli Hay-Koop Birliği, kurumsal yapısını çok iyi bir yere getirerek, Türkiye’de model birlik oldu.

   2018 yılında, TSE-HYB belgesini alarak bunu ispat etti. Stratejik planına uygun Eylem planlarını hayata geçiriyor. Eylem planına uygun olarak, 2019 yılı içinde İSO9001-2015 KYS (Kalite yönetimi sistemi) ni kurarak, TSE’den belgesini alacak, bu da kooperatif birlikleri içinde ilk olacak.

-Peki, başka ne gibi hizmetleriniz olacak?

   Ayrıca, yine 2019 yılı içinde kooperatif ortaklarımızın ürünlerinin pazarlandığı Market ve Marketler açmayı planladık. İlk Marketimizi 2019 yılı içinde açıyoruz. Marketimizde genel ihtiyaç  malzemelerinin yanı sıra kendi markamız olan DNZ KOOP markası ile üretilmiş, Gıda maddeleri, peynirinden, tereyağına, süt ürünleri kendi ürünlerimiz olacak. Ayrıca, diğer illerde üretim yapan markalı kooperatif ürünlerimiz, aracılar olmadan tüketicilerimize ulaştırılacak. Tüketicilerimize “Tarladan Sofraya” kaliteli ürünü daha ucuza sunacağız.