DENİZLİ’NİN DERDİ LOBİCİLİK

DENİZLİ’NİN DERDİ LOBİCİLİK

İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Mimar İbrahim Şenel, Denizli Ticaret Odası Meclis Toplantısı’nda meclis üyelerine seçilmesi durumunda Denizli için neler yapmak istediklerinden bahsetti.

Fırsat bulduğu her toplantıda Denizli’nin en büyük eksikliklerinden birisinin lobisizlik olduğunun altını çizen İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Mimar İbrahim Şenel, bu tespitini bu kez Denizli Ticaret Odası Meclis Üyeleri ile paylaştı. DTO’nun Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na konuk olan İbrahim Şenel, mecliste görev alması durumunda üzerinde duracağı öncelikli çalışmaların başında bu konunun yer aldığını anlattı.

DTO meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşlarında görev aldığı dönemlerde Denizli’nin sorunları ile ilgili sürekli tavsiye veren konumunda olduğunu söyleyen Şenel, “Tavsiye vererek, sorunların çözülmediğine defalarca tanık oldum. Siyasete atılmamın ana nedenlerinden birisi de artık bu sorunlar için karar verenlerin yanında olmak gerektiğine inanmamdır. Yanlış gidenleri düzeltebilmek için yola çıktım” dedi.

ORTAK DİL DENİZLİ’NİN SORUNLARINI ÇÖZER
Denizli’nin yıllardan beri çözülemeyen en büyük sorunlarının başında lobisizliğin geldiğini dile getiren, bunun çözümü için ortak bir siyasal dile ihtiyaç olduğunun altını çizen İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Mimar İbrahim Şenel, meclis salonundakilere “Denizli milletvekillerini en son ne zaman aynı karede gördünüz?” sorusunu yöneltip, “Katıldığı toplantılarda bu soruya cevap almakta çok zorlanıyorum. Çünkü bizim Denizli milletvekillerimiz düğün ve cenazelerde bile yan yana gelmemek için çaba sarf ediyor. Bu tür tavırlarla Denizli’nin sorunları için nasıl ortak bir dil, nasıl güçlü bir lobi oluşturulabilir de Denizli’nin sorunlarına çare bulunabilir? Lobi güç demektir. Sorunlara çare demektir. İş yaptırabilme kabiliyeti demektir. Elbette partilerimizin söylemleri olacaktır. Ancak niyet  iş görmek ise Denizli için birlikte olmaktan başka çare yok. Çare güçlü lobide” diye konuştu.

İLÇELER HEM EKONOMİK, HEM DE YAPISAL OLARAK ÇÖKÜYOR

İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Mimar İbrahim Şenel, DTO meclis toplantısındaki konuşmasının devamında Denizli’nin ekonomik yönüne de değindi. Denizli merkezinde üretmekle ilgili bir sorunun yaşanmadığını, 180 ülkeye ihracat yapan Denizli’nin bu konuda gücünün görmezden gelinemeyeceğini de dile getiren Şenel, ilçelerde durumun böyle olmadığını söyledi. “İlçelerimiz hem ekonomik anlamda, hem de yapısal anlamda çöküyor” diyen Şenel, “Seçim çalışmalarına başladığım günden beri ilçelere ikişer kez gittim. Ajandalarımız bize iletilen sorunlarla doldu. Gençler sigortalı iş bulamadıkları için ilçelerden il merkezine gidiyorlar. Mesela ayakkabıcılıkta 250 yıllık bir geçmişi olan Yeşilyuva’da ayakkabı üreticisi artık yorulmuş, tükenmek üzere. İlçelerimiz verilecek teşviklerle cazip hale getirilmeli. Yüksek maliyetler nedeniyle yurt dışında yatırım yapacak yer arayan iş adamlarımız yatırımlarını buralarda yapabilmeliler” dedi.

KENTLERİMİZİN DEPREM EYLEM PLANLARI YOK
Toplantıda kendisine seçilmesi durumda yasa önerisi olarak meclise öncelikli olarak hangi konuda bir çalışma önerisi götüreceğinin sorulması üzerine Şenel, “Yapı ve imar mevzuatı ile mühendislik-müteahhitlik mevzuatları” cevabını verdi. Siyasete atılma kararını verirken etkili olan nedenlerden birisinin de yaşanan deprem felaketinin olduğunu dile getiren İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı Mimar İbrahim Şenel, “Eğer seçilir de meclise gidersem, bu belirttiğim konulardaki tüm komisyonlarda görev almayı düşünüyorum. Mevcut mevzuat eksikliklerle dolu. Denizli de dahil olmak üzere bizim kentlerimizin doğru dürüst bir deprem eylem planları bile yok. Yapı ve imar mevzuatı ile mühendislik-müteahhitlik mevzuatlarının tamamı elden geçmeli” diye konuştu.