Denizlim Bayramda Online Hasret Giderdi

Denizlim Bayramda Online Hasret Giderdi

Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği gelenekselleşen bayramlaşma etkinliğini bu yıl pandemi şartları nedeniyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirdi. Bayram içerisinde şehadet haberini aldığımız…

Ankara’da yaşayan Denizlili hemşerilerimizi aynı çatı altında toplayan Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği, memleketinden ve sevdiklerinden uzakta bayramlarını geçirmek zorunda kalan Denizlilileri bayram münasebetiyle internet ortamında bir araya getirdi. Geniş kapsamlı bir katılıma sahne olan etkinlik video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi. Programa hem Denizli’den hem de Ankara’dan yoğun katılım sağlandı. Katılımcılar arasında Denizli’nin önde gelen isimleri, mevcut ve önceki dönem Denizli milletvekilleri, belediye başkanları, rektörler, akademisyenler, bürokratlar ve diğer dernek üyeleri yer aldı. Etkinliğe Denizlim Derneği’nin kurucuları, yöneticileri ve bugüne dek derneğe emek veren Denizlililerin yanı sıra Ankara’da eğitim gören gençlerin de yoğun olarak ilgi göstermesi geleneklerin yaşatılması ve geleceğe taşınması noktasında umut verdi.

Dernek Başkanı Mustafa Keysan’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, Milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök’ün yanı sıra önceki dönem milletvekillerinden Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Hasan Erçelebi ve Beyhan Aslan, akademi camiasının önde gelen isimlerinden Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşen Apaydın, İTÜ Hukuk Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş ile Yargıtay ve YSK üyesi Yunus Aykın, bir çok bürokrat ve dernek üyeleri katıldı.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan bayram tebriğinden önce tüm Denizlililere baş sağlığı dileyerek şehidimiz Veli Kabalay’ı rahmetle andı. Türkiye’nin terörle mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdüreceğini vurgulayan Özkan, tüm Denizlililerin bayramını tebrik ederken bir kez daha birlik, beraberlik vurgusu yaptı. Denizlim Derneği’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Özkan, Denizlim Derneğinin ve tüm Denizlililerin yanında olduğunu belirtti.

Sözlerine şehidimiz Veli Kabalay’ı anarak başlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, geçtiğimiz günlerde Filistin’de yaşanan olaylar ve İsrail terörüne kurban verdiğimiz Müslüman kardeşlerimizin acısı nedeniyle tüm İslam Alemi için hüzünle kaplı bir bayram olduğunu dile getirdi. Başkan Zolan, dernek üyelerinin ve katılımcıların bayramını tebrik ettikten sonra Ankara’daki Denizlililerin ve Denizlim Derneği’ne her zaman bir telefon kadar yakın olduğunu hemşerilerimizin sorunlarıyla hep yakından ilgilendiğini ve bunu sürdüreceğini bir kez daha dile getirdi.

Katılımcıların özlem giderme fırsatı bulduğu ve iki saati aşan bayramlaşma dernek üyesi gençlerin bayram tebriği, dilek ve temennilerini paylaşmasıyla sona erdi