DENİZLİLİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARI HAREKETLENDİ

DENİZLİLİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARI HAREKETLENDİ

Denizli’de Belediye Başkanlığı yapmış Belediye Başkanlarını bir çatı altında toplayan Denizli Belediye Başkanları Derneği (DBBD) 2019 yılında kuruldu.

Denizli Belediye Başkanları Derneği (DBBD) Başkanı Tuncer Tunçbilek; Belediye Başkanlarının görev süreleri içinde kendilerini adeta beldesine belde halkına hizmet adadığını,  gece gündüz can siperine çalıştığını ifade ederek; “Ancak; bu arada kendisini, ailesini, kendi geleceğini, çocuklarının geleceğini adeta unutur. Bir gün başkanlık bittiğinde gerçeklerle yüzleşir ve bir bakarlar ekonomik açıdan felç olmuş. Mali mülkü adeta sahipsiz kaldığı için perişan olmuş, çocuklarının okulları açısından sıkıntılı durumlar oluşmuştur. Huzuru bozulmuş bir durumla karşı karşıya kalırlar. Ama toplum onu hâlâ başkan gibi görür ve beklentileri de devam eder; ama Başkan maddi ve manevi yönlerden yetemez hale gelir, mağdur duruma düşer, vefa arar hale gelir.” dedi.  

Esas sıkıntının Belediye Başkanlarının görev sonrası sahipsizleşmesi ve yalnızlaşması olduğunu söyleyen Başkan Tuncer Tunçbilek “Biz bu yalnızlığı gidermek, vefasızlığı gidermek, sahipsizliği gidermek bu kutsal görevi yapmış Belediye Başkanlarının birliğini sağlamak ve sesi olmak için Denizli Belediye Başkanları Derneği’ni kurduk.  

Belediye Başkanlığı bittiğinde onuruna yaraşır bir hayat sürdürebilmesi için emeklilik şartlarının düzeltilmesi, Belediye Başkanlığı bittikten sonra hukuksal sorunlarla karşı karşıya kalan başkanlara tecrübeler paylaşılarak destek vermek ve yalnız olmadığını göstermek için, mevcut ve eski Belediye Başkanlarının birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde olmalarını sağlamak için Denizli Belediye Başkanları Derneği kurulmuştur.”dedi.

Pandemi sürecinde de şartlara uygun çalışmalarını devam ettirdiklerini, başkanlar adına kanun ve yönetmeliklerin hazırlanması ve uygulanması konusunda katkılarının olduğunu ve benzer çalışmaların devam ettiğini belirten Tunçbilek, bu dernekleşmenin diğer illere de örnek olduğunu anlattı. Ankara’da faaliyet gösteren Türkiye Belediye Başkanları Birliği’nin de üyesi ve temsilcisi olduklarını belirten Başkan Tunçbilek sözlerine şöyle devam etti; “Geçmiş dönemlerde Belediye Başkanlığı yapmış Belediye Başkanlarımızın yanında mevcutta görev yapan Belediye Başkanlarımız da üyemiz ve tüzüğümüz gereği görevdeki Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız da onursal Başkanımız. Tüm başkanlarımızın desteğini alarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.”

İLÇE TEMSİLCİLİKLERİMİZİ OLUŞTURDUK

Öncelikle siyaset üstü bir tavırla başkanlar arasında birlik ve beraberliği sağlamak için çalıştıklarını ve hayatta olan yaklaşık 160 Belediye Başkanına ulaştıklarını belirten Başkan Tunçbilek “Belediye başkanı görev yaparken de zorda kaldığı dönemlerde istişareye, desteğe ihtiyacı vardır. Aksi takdirde çok sayıda hukuki süreçle karşı karşıya kalır. Belediye Başkanlarının bu durumlara düşmemeleri için dayanışma ve istişare imkânlarını ortaya koyup Belediye Başkanlarının gelecekte hukuksal anlamda sıkıntı yaşamalarının önüne geçmek de hedeflerimiz arasında. Bu nedenle hem görevdeki Belediye Başkanlarımızla hem de daha önce görev yapmış Belediye Başkanlarımızla daha hızlı ve etkin iletişim kurabilmek için İlçe Temsilciliklerimizi oluşturduk. Bu hafta başında ilçe temsilcisi emekli Belediye Başkanlarımızla Pamukkale Belediyesi’ne ait Pamuk Kafe’de yönetim kurulu üyelerimiz; Hüdaverdi Otaklı, Mustafa Akçay, İsmail Yarımca, Ali Helvacı ve Abdülkadir Uslu Başkanlarımızın da katıldığı bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Pamuk Kafe’de bizi misafir eden Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki Beye de teşekkür ediyoruz.”dedi.

Denizli Belediye Başkanları Derneği İlçe Temsilcisi Belediye Başkanları şu isimlerden oluştu: İlkay Çubuk (Pamukkale), Hakkı Aslan (Çivril), Abdullah Kumral (Honaz), Alaattin Tagay (Çardak), Cengiz Yılmaz (Çameli), Duran Demir (Beyağaç), Halil Ayhan (Güney), Hüseyin Gemi (Serinhisar), Mehmet Atılsın (Çal), Mehmet Saim Sakallı (Babadağ), Mestan Özkan (Sarayköy), Osman Erkli (Tavas), Ramazan Kırcalı (Acıpayam), Servet Karaman (Kale), Temel Başbuğ (Buldan), Halil Yiğit (Bekilli), Yusuf Danışman (Merkezefendi), Erdal Esgi (Baklan), Saim Sadıç (Bozkurt). 

DENİZLİ BELEDİYE BAŞKANLARI DERNEĞİ 16 ARALIK CUMA GÜNÜ GENEL KURUL YAPIYOR.

Denizli Belediye Başkanları Derneği (DBBD) 2. Genel Kurulunu Denizli Belediye Başkanları Derneği Onursal Başkanı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Türkiye Belediye Başkanları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Erer’in de katılımlarıyla 16 Aralık Cuma günü, Pamukkale Üniversitesi Teknokent Konferans Salonu’nda, saat 14.30’da gerçekleştirecek.

Denizli Belediye Başkanları Derneği Başkanı Tuncer Tunçbilek genel kurula basın mensuplarını da davet ederek şunları söyledi; “Onursal Başkanımız Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan’ın, Merkezefendi Belediye Başkanımız Sayın Şeniz Doğan’ın ve Pamukkale Belediye Başkanımız Sayın Avni Örki’nin ve görevdeki diğer Belediye Başkanlarımızın ve emekli Belediye Başkanlarımızın katılacağı genel kurul öncesi  Türkiye Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Sayın Hüseyin Erer yapacağı bir konuşma ile Belediye Başkanlarımızın özlük hakları ve yenileme, güncelleme çalışmaları gibi konularda başkanlarımızı bilgilendirecek.”

Başkan Tuncer Tunçbilek genel kurulun aynı zamanda birlik ve beraberliğin de bir göstergesi olacağını belirterek hayatta olan tüm Belediye Başkanlarını toplantıya davet etti.