DENİZLİLİ DEMOKRATLARDAN ÇİLLER’E SERT CEVAP

DENİZLİLİ DEMOKRATLARDAN ÇİLLER’E SERT CEVAP

Geçtiğimiz yıllarda ANAP, DYP ve DP çizgisinde siyaset yapmış, Ak Parti iktidarı ile birlikte kabuğuna çekilmiş olan Denizlili Demokratlar, eski genel başkanlarından Tansu Çiller’in Ak Parti…

Geçtiğimiz yıllarda ANAP, DYP ve DP çizgisinde siyaset yapmış, Ak Parti iktidarı ile birlikte kabuğuna çekilmiş olan Denizlili Demokratlar, eski genel başkanlarından Tansu Çiller’in Ak Parti İstanbul mitingine katılarak açıklamalarda bulunmasına sert tepki göstererek, “Var oluşlarını demokrat misyona borçlu olanlar, sözüm ona dünün genel başkanları. Bugünün oportonüstleri asla ve kat’a demokrat tabanın sesi olamazlar.” Dediler.

Önceki gün Ak Parti İstanbul mitingine katılarak gövde gösterisi yapan ve birde açıklama yaparak Ak Parti’ye destek verdiğini açıklayan DYP eski Genel Başkanlarından Tansu Çiller ile eski bakanlardan Mehmet Ağar’a Denizlili Demokratlar sert tepki gösterdiler. Açıklamalarında “Varoluşlarını demokrat misyona borçlu olanlar, dünün sözüm ona genel başkanları. Bugünün oportonüstleri asla ve kat’a demokrat tabanın sesi olamazlar.” Diyerek, Tansu Çiller ve Ağar’ın gerçek demokrat olmadığını deklare ettiler.

Konu hakkında aralarında eski il başkanları Necati Caner, Uğur Saraçoğlu, Cihat Bamyacı, Şükrü Gençoğlu, Aşkın Tuna, Mehmet Köse, Selçuk Oymak, Uğur Kenter, Uğur Çizmecioğlu, Zafer Bakırsoy, S.Urganlıoğlu, Ali Rıza Ege, Mesut Öner, Mustafa Girgin, Ali Akın, Hüseyin Çetinkaya, Faruk Alyaz, Avni Akbulut, Ahmet Kılınç, Yusuf Karakuş, İsmail Kızılhisar, Ali Caner gibi isimlerin bulunduğu Denizlili Demokratlar, yaptıkları yazılı açıklamalarında, “İhanet, gaflet ve delalet içinde güya “milli şuur” adıyla Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında, el sıkışan Tansu Çiller ve Mehmet Ağar nefret ve şiddetle kınıyoruz. Var oluşlarını Demokrat misyona borçlu olanlar, sözüm ona dünün genel başkanları, bugünün oportonüstleri asla ve kat’a demokrat tabanın sesi olamazlar. Gerçek demokratlar dün olduğu gibi bugün de halkımızın manevi değerleri ile Cumhuriyet’imizin kurucu değerlerinden, Atatürk’ten, parlamenter demokratik sistemden ve büyük Türkiye’den asla taviz vermeden bildikleri doğru yolda ve Türkiye büyük olsun diye mücadele etmektedirler. Demokrat misyon hiçbir zaman birilerinin kişisel arzularına, şahsi ihtiraslarına ve korkularına payanda olmaz. Olamaz. İdam kararı yüzüne okunduğunda “Allah milletimize zeval vermesin” diyerek dar ağacına yürüyen ve son nefesini vermeden önce bile son sözü “Devletim ve milletime ebedi saadetler dilerim” diyebilen Demokrat misyonun ebedi lideri rahmetli Adnan Menderes’in manevi şahsiyeti huzurunda ve rahmetle andığımız demokrasi abidesi Süleyman Demirel’in, Turgut Özal’ın ardı sıra demokrat misyonun birer neferi olarak mücadele etmiş olan bizler, her durumda ve her şartta tek adam rejiminin karşısında ve parlamenter demokrasinin yanında, Atatürk, Cumhuriyet diyenlerle millet ittifakı ile birlikte olduğumuzu bir kez daha komuoyunu saygıyla duyururuz.” Dediler.