Denizli’den Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Denizli’den Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Denizli’den Hac ibadetini yerine getirmek için yola çıkan Hacı adayları, Üçler Mahallesi Hilal Camii’nden telbiye, dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Hilal Camii'nde düzenlenen hacı uğurlama törenine, İl Müftü Vekili Ramazan Özgün Tükmen, Pamukkale İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet, şube müdürleri, din görevlileri, hacı adaylarının yanı sıra yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Programda açılış konuşması yapan ve Kafile Başkanı olarak görevli gidecek olan Pamukale İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, “Bu kutsal yolculuğa çıkacak hacı adaylarımızı tebrik ediyorum. Bu kafileyi mübarek yolculuğa çıkarmak için kafile başkanı olarak gitmeyi nasip eden Yüce Rabbimiz'e hamd ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." şeklinde konuştu.

Hacı adaylarının yolculuğunun hayırlı ve mübarek olmasını ifade eden İl Müftü Vekili Ramazan Özgün Türkmen, Mescid-i Nebevi’ye doğru hareket edecek olan hacı adaylarına, "Hac Meşakkattir" hadisi şerifini hatırlatarak, Cenab-ı Allah’tan sabır ve kolaylıklar dilediğini söyledi.

Müftü Vekili Türkmen yaptığı konuşmada, “Kıymetli Hacı adaylarımızın çıktıkları bu kutlu yolculuğu Allah mübarek eylesin. Sizler ilk olarak Medine’de Âlemlere Rahmet olarak gönderilen O kutlu elçiye misafir olacaksınız. Ravza’ya vardığımızda ise Hz. Peygamber (s.a.s.) ile selamlaşacak ve size emanet edilen selamları Efendimize arz edeceksiniz. Daha sonra ayette ifade edildiği gibi 'Ümmül Kura' 'Şehirlerin Anası' olarak bilinen ve insanlar için kurulan ilk ibadet evi Mekke’ye, âlemlere rahmet ve hidayet kaynağı olarak kurulan Kâ’be’ye inşallah kavuşacaksınız. Sizlerden şu hususa özellikle dikkat etmenizi istirham ediyorum. Zorluklar karşısında sabrederek, kalp kırmadan ibadet yapma hassasiyetinizi her daim diri tutmanızı talep ediyorum. Rabb'im burada bulunup gitmeyi niyet eden kardeşlerimize o mübarek topraklara gidebilmeyi nasip eylesin. Sizler Cenab-ı Allah’ın  misafirlerisiniz. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmeniz gerekir. Kendiniz için yaptığınız dualarınızda hem ülkemiz ve hem de tüm Müslüman kardeşlerimize kapsayacak niyazlarda bulunalım. " dedi.

Müftü Vekili Türkmen'in duası sonrası din görevlilerinin telbiye getirmesiyle hacı adayları ve vatandaşlar arasında duygu dolu anlar yaşandı.

Dua sonrası Türkmen, Çardak Havaalanına hareket edecek hacı adaylarının otobüslerini ayrı ayrı ziyaret ederek, mebrur bir hac yapmaları ve sağ salim ülkelerine dönmeleri niyazında bulundu.

Denizli'den 178 hacı adayından oluşan kafilede; bir kafile başkanı, dört din görevlisi, bir bayan irşat görevlisi olmak üzere toplam 184 vatandaşımız kutsal topraklar için yolculuğa çıktı.