“Denizli’den Ankara’ya yeni bir mühür vurmasını istiyoruz”

“Denizli’den Ankara’ya yeni bir mühür vurmasını istiyoruz”

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, Denizli’de gerçekleştirdiği ziyarette Cankurtaran Mahallesi’ne giderek Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışını yaptı.

Cankurtaran’da yaklaşık 2 bin kişiye seslenen Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, seçimden sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı sıfatıyla ilk ziyaret edeceği illerden birisinin Denizli olduğunu söyleyerek, “Denizli’den Ankara’ya yeni bir mühür vurmasını istiyoruz” dedi.

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, Denizli’de gerçekleştirdiği ziyarette Cankurtaran Mahallesi’ne giderek Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışını yaptı. Açılışın ardından mahalle halkı ve partililerle buluşan Davutoğlu’nun ziyareti miting havasında geçti. Davutoğlu, vatandaşlara seslenerek şunları söyledi: “Denizlileri hep takdir etmişimdir.  O yüzden huzurlarınızda bulunmaktan da büyük gurur duyuyorum. Burada üç genel başkan yardımcımız var. Sema, vekil adayımız. Ümit bey, Tahran Viyana Büyük Elçiliklerini yapmış. Türkiye’nin en iyi finans uzmanı Kerim Rota da Denizlili. Denizli’den Ankara’ya mühür vurulmuş, şimdi Denizli’den Ankara’ya yeni bir mühür vurmasını istiyoruz. Kadın siyasetçilerin mühür vurduğu bir şehir Denizli, CHP’li adaylar, Merkezefendi belediye başkanı vs. Mesele sadece Denizli meselesi değil bir ülke meselesi. Denizli değişimden fayda görecek şehirlerden biri.”

“YASAKLAR KALKACAK, EKONOMİ NEFES ALACAK”

Seçimi kazandıktan sonra hayata geçirecekleri projeleri de aktaran Davutoğlu; “Açık ve net ekonomi de nefes alacak şekilde bütün yasaklar kalkacak. Düşüncesi, yazısı, attığı tweet dolayısıyla kimse yargılanmayacak. Cumhurbaşkanına hakaretten davaların yığıldığı, diğer siyasi liderlere hakaret yağdığı sistem bitecek. İsteyene vatan haini diyenler… Kılıçdaroğlu’nun dediğini tekrar etmek istiyorum, ‘bundan sonra bizi de protesto edebileceksiniz.’ Kutuplaşma bitecek. Depremde enkaz altında kalan birine hangi partidensin diye sormadık, can dedik. Türkiye enkaz altındayken de biz asla vatandaşlarımızın kutuplaştırılmasına izin ermeyeceğiz. Hukuksuzluklar, talimat alan yargı gidecek vicdanıyla karar veren yargı gelecek. Yolsuzluklar gidecek, siyasi ahlak gelecek. İlk çıkacak yasa siyasi ahlak yasası olmazsa aynı mücadeleyi yine veririm ben” dedi.

“DENİZLİ BÜYÜK DEĞİŞİME ÖNCÜLÜK ETMELİ”

14 Mayıs seçimleriyle birlikte büyük bir değişim geleceğini belirten Davutoğlu; “Büyük değişimin eşiğindeyiz birlik geliyor, Denizli öncülük etmeli. Sonra farklılıklar olur, rekabet ederiz ama önce şu enkazı kaldıracağız, ben değil biz diyeceğiz. Riskler de görüyorum bazı. İktidar mensupları altılı masayı kurduğumuzda bunlar bir araya gelir ama bir şey üretemezler diye düşündüler, her toplantı öncesi dağılacağız senaryosu çıkardılar. Ben her yerde “dağılmayacağız” dedim. Kriz beklediler, çıkmayacak dedim, gerekirse onlarca kez bir araya geliriz ama çözeriz. Nefis ve ego lüksümüz yok” diye konuştu.

“15 MAYIS SABAHI SİYASETİN HIDRELLEZİ OLACAK”

Savunma sanayi iddiasına da “İşinizi yapın ama ayrıcalık beklemeyin” diyerek yanıt veren Davutoğlu açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Fakir fukaranın gözünü korkutmak için sosyal yardımları kesecekmişiz. Asla kesmeyeceğiz, sosyal devlet sürecek ama bunlar gibi yapmayacağız. 50 milyar Türk lirası bugün olmuş 66 milyar olmuş, bu sene devletin kasasından faize ödenen para 816 milyar Türk lirası. Faiz harcamalarını düşüreceğiz, bu kaynakları tarıma ayıracağız, en az 250 milyar, genç çiftçilerin kadınların sigortalarını ödeyeceğiz, genç çiftçiye hibe vereceğiz, esnafa kredi vereceğiz. Bugün Hıdrellez, 15 Mayıs sabahı siyasetin hıdrellezi olacak. Barışacağız, kaynaşacağız, kucaklaşacağız ve yeni Türkiye’nin ufkunu hep beraber çizeceğiz.”