DENİZLİ’DE YENİ OLUŞUMUN AYAK SESLERİ

DENİZLİ’DE YENİ OLUŞUMUN AYAK SESLERİ

MHP’den ihraç edildikten sonra yeni arayışlar içerisine giren Meral Akşener ile AKP bünyesinden koptukları iddia edilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu gibi isimlerin “Milliyetçi-Muhafazakar”…

MHP’den ihraç edildikten sonra yeni arayışlar içerisine giren Meral Akşener ile AKP bünyesinden koptukları iddia edilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu gibi isimlerin “Milliyetçi-Muhafazakar” kesimi içine alacak şekilde sağ blokta yeni bir hareket başlattıkları iddia edilirken, DP ve DYP gibi sağ merkezin eski kalelerinden birisinde birleşilmesi konusu ilimiz Denizli’de hareketlenmenin yaşanmasına vesile oldu.

Referandumun ardından hızlı bir giriş yapılan siyaset ekseninde yeni oluşumların ortaya çıkması konuşulmaya başlandı. Özellikle Milliyetçi Muhafazakar kesimin oluşturduğu blokta yeni bir oluşumun arayışı içine girenler, AKP’den ve MHP’den kopanlarla birlikte Türk Milleti’nin hislerine tercüman olmak için hazırlık yapmaya başladı” şeklinde konuşuluyor.  

Demokrat Parti veya Doğru Yol Partisi bünyesinde “olası erken seçim ihtimaline karşı” kadrolaşma hareketi yapılmaya başlandığını belirtenler; ilimizde de aynı şekilde bir yapılanmanın oluşmaya başladığını iddia ediyorlar.

İsminin verilmesini istemeyen eski bir siyasetçi, konu hakkında, “Özellikle Meral Akşener ve ekibinin DYP misyonuna sıcak baktığını biliyoruz. Referandum öncesinde bile böyle bir oluşum konuşulmaya başlanmıştı. Ama Meral Akşener’in yeni bir parti yok. MHP içerisinde mücadeleye devam edeceğiz açıklaması, MHP muhalif kanadını saf dışı bırakmıştı. Ancak eski Çumhurbaşkanı Abdullah Gül ve saray darbesi ile başbakanlıktan alınan Ahmet Davutoğlu, Abdülkadir Şener gibi isimler yeni oluşumun içinde yer alacağa benziyor. Çünkü yapılan hiçbir açıklamaya cevap vermediler. DYP tabanı zaten uzun süredir böyle bir çalışmanın olmasını arzu ediyordu. Meral Akşener’in kendi içlerinden çıkması, eski bakanları olması açısından da sıcak baktıklarını belirtiyorlar.” Şeklinde konuşuyor.

ANAVATAN PARTİSİ İLE TEMAS SAĞLANDI

Öte yandan Habererk.com sitesinin haberine göre; “Akşener’in kurmaylarının Anavatan Partisi’yle temasa geçtiği ileri sürüldü. Akşener’e yakın kişilerle Anavatan Partisi yöneticileri arasında bir dizi görüşme gerçekleştiği, Anavatan’ın isminin Milliyetçi Demokrat Parti olarak değiştirilmesinin talep edildiği iddia edildi.

Karar'dan Erol  Metin'in haberine göre ; Akşener’in genel başkanlık koltuğuna oturacağı partide, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebinin genel başkan yardımcısı olarak göreve devam etmesinde karar kılındığı öne sürüldü.

Karar’ın ulaştığı Akşener’in avukatı Feridun Bahşi, hiçbir partiyle resmi ya da gayri resmi bir görüşmelerinin olmadığını söyledi. Ancak Bahşi, kendilerini partilerine davet eden genel başkanların bulunduğunu belirterek “Ama şu an bir partiyle birleşme, yeni bir parti oluşumu yok” dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ise iddiaları doğruladı. Referandum öncesi başlayan görüşmelerin sürdüğünü belirten Çelebi, şunları söyledi: “Anavatan Partisi’nde siyaset yaparsak olumlu bakıyor musunuz?’ dediler, biz de ‘bakıyoruz’ dedik. Genel başkan yardımcımızın birini görevlendirdik. Karşılıklı iletişim kanallarımız var ama ilerleyen günler ne getirir ne götürür bilemiyoruz. Bize iletilen talepler arasında kabul edilmeyecek bir talep yok ama bu şartlarda isim ve amblem değişikliğini kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımız yeni bir genel merkez binası bakıyor.”

DIŞARDAN DESTEK OLABİLİR

Meral Akşener ve ekibi tarafından olası bir erken seçim ihtimaline karşı bir siyasi partide yapılanmanın doğru olacağı konuşulup, adımlar atılırken; bir siyasi oluşumun içerisinde Milliyetçi ağırlıklı bir kadronun oluşması için çaba harcadıkları iddia ediliyor. Bu oluşuma AKP’den kopanların ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gibi isimlerin dışardan destek vermelerinin mümkün olabileceği iddia ediliyor.